Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu

Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu
Ati furat vreodata piese din garajul tatalui pentru a va cumpara machete? Daca da, rau ati facut. Daca nu, ar trebui sa o faceti. De ce? Aflati singuri din cele de mai jos. Astazi facem cunostinta cu impresionanta colectie de machete a lui Claudiu Titluescu sau klauze, asa cum il stiu membrii comunitatii 4Tuning.
Distribuie pe Facebook

Masinile au fost dintotdeauna o mare pasiune a lui Claudiu, iar asta se datoreaza in principal tatalui - cand tatal tau e sofer, plimbarile cu masina se transforma automat in scurte istorisiri despre tainele masinilor ... si nu numai! A incercat sa ii insufle si pasiunea pentru mecanica auto, dar dupa 5-6 ani pe sub masini, pe la 18 ani mai exact, Claudiu s-a distantat de asta si s-a apucat de fotografie, un hobby ce i-a devenit in timp si meserie.


Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu


Claudiu a inceput de nenumarate ori sa colectioneze machete, insa tot de atata ori a renuntat. De ce? Pentru ca nu gasea calitatea la care aspira. Prima macheta de metal care a trecut de exigentele lui a fost un Lamborghini Miura de la Matchbox care, insa, a fost aprig afectat de trecerea anilor.


Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu


Pe perioada liceului, pe cand unii stateau in casa si isi numarau cu piosenie timbrele din glosar, el vindea piesele din garajul tatalui sau pentru a cumpara machete. Etic? Nu foarte. Pentru o cauza nobila? Cu siguranta! Prima macheta a fost achizitionata dupa doua saptamani de la "marea isprava", este vorba despre un Dodge Viper Bburago 1/18 care a costat 65 000 lei, un pret enorm pentru un licean cu o singura pereche de pantaloni si trei tricouri. A reusit atunci sa adune trei machete 1/18, trei la 1/24 si in jur de 15 la 1/43, tot de la Bburago.

Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu


Demersul a fost abandonat din lipsa de buget si machete care meritau a fi colectionate. Abia dupa intrarea in UE, cand au scazut taxele vamale si detaliile modelelor au crescut simtitor din punct de vedere calitativ, Claudiu a reinceput sa cumpere machetele preferate si indelung vanate. A inceput cu 1/18, desi avea acasa cateva 1/43 foarte frumoase luate de prin aeroporturi, iar cand au devenit "imposibile" din cauza spatiului si lipsei de varietate a revenit la 1/43 pe care in prezent le achizitioneaza din Germania si de la anumiti furnizori locali (Wheels,Cosmic).

Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu

Intretinerea este destul de grea: le pastreaza pe rafturi confectionate manual din plexiglas, total etanse. Cele neacoperite - pentru ca, trebuie sa recunoastrem, e greu sa inmagazinezi peste 500 de modele, sunt sterse periodic cu o pensula din par natural de veverita.

Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu

Aici intervine adevarata grandoare a colectiei sale. Pornind de la prima macheta 1/43, un Datsun 240z Matchbox Superkings pe care inca il mai are intr-o stare foarte buna, cu toate ca se afla in posesia sa de peste 20 ani, colectia lui Claudiu a ajuns sa numere astazi PESTE 500 MACHETE 1/43 PREMIUM. Pe scurt, toate marcile auto din lume au reprezentanti in colectia sa.

Colectia Machetele Mele - Claudiu Titulescu

Desi este o colectie relativ noua, aceasta impresioneaza prin numarul si prin calitatea modelelor. Claudiu a promis ca nu se va opri aici, el inca achizitioneaza periodic noi modele. Ii uram mult succes pentru pasiunea sa si .. avem o rugaminte la el: Claudiu, spune sincer, s-a suparat tatal tau dupa ce a citit acest articol? :]



Autor: Alin Cozmescu




Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Machetele Mele - Claudiu Titulescu
mai multe