Acesta este noul FERRARI F8 Spider: V8 twin-turbo, 720 CP si 0-100 km/h in 2.9 secunde

  • Inlocuitorul lui 488 Spider
  • Motor twin-turbo de 3.9 litri
  • Plafonul poate fi deschis/inchis in 14 secunde
Distribuie pe Facebook

Constructorul de la Maranello a publicat primele imagini si informatii cu privire la succesorul modelului 488 Spider. Botezat F8 Spider, acesta este echipat cu un propulsor V8 twin-turbo.

Dupa patru ani de productie si nenumarate premii, Ferrari 488 a ajuns oficial la finalul ciclului de viata. La inceputul anului curent, Calutul Cabrat i-a si lansat inlocuitorul pe care l-a botezat F8 Tributo, privit ca fiind un tribut adus supercar-urilor cu motor V8 pozitionat central. De aici si numele.

Ferrari F8 Spider

Acum a venit momentul sa facem cunostinta cu versiunea decapotabila a acestuia, denumita F8 Spider. Masina pastreaza liniile si design-ul versiunii coupe, cea mai mare diferenta intre cele doua fiind plafonul retractabil de tip hardtop.

Acesta poate fi inchis/deschis in 14 secunde si pana la viteze de maxim 45 de km/h.

Ferrari F8 Spider

Din punct de vedere al performantelor, Ferrari F8 Spider isi uimeste fanii cu un propulsor V8 twin-turbo de 3.9 litri, acelasi ca si in cazul lui 488 Pista, care livreaza puntii spate 720 de cai putere si 770 Nm cuplu.

Ferrari F8 Spider

Inginerii au folosit o gama larga de materiale usoare in fabricarea acestui model, inclusiv Inconel pentru galeriile de evacuare, astfel ca au reusit sa obtina la final o masa proprie de 1400 de kilograme. Chiar si asa este mai usor cu 20 de kilograme decat modelul pe care il inlocuieste, dar si cu 10% mai aerodinamic.

Ferrari F8 Spider

Ferrari declara ca sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 2.9 secunde iar acul ajunge la 200 de km/h in numai 8.2 secunde. Cu pedala de acceleratie la podea, masina va atinge o viteza maxima de 340 km/h.

Debutul oficial este programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt care isi deschide portile pe 12 septembrie.

Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ferrari F8 Spider
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2019