Acesta este noul FORD PUMA. Al doilea SUV care va fi construit la uzina de la CRAIOVA

Acesta este noul FORD PUMA. Al doilea SUV care va fi construit la uzina de la CRAIOVA
  • Noul Puma a avut avanpremiera la evenimentul Go Further
  • Va fi lansat pe piata pana la sfarsitul acestui an
  • Urmeaza sa fie produs la Craiova, alaturi de EcoSport
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford au oferit o avanpremiera a noului SUV, botezat Kuga, in cadrul evenimentului Go Further de la Amsterdam. Acesta ar fi al doilea model produs la Ford la uzina de la Craiova.

Cu ocazia evenimentului Go Further de la Amsterdam, constructorul american de automobile le-a dezvaluit celor prezenti, si implicit lumii intregi, ca SUV-ul Explorer va fi disponibil incepand din acest an si in Europa.

Ford Puma

Totodata, Ford a adus in capitala Olandei inclusiv noua generatie Kuga si un nou SUV care a preluat denumirea Puma de la coupe-ul produs intre anii 1997 si 2002. Acesta din urma si-a facut aparitia pe scena intr-un joc de laser si lumini, camerele reusind sa surprinda numai cateva detalii estetice, cum ar fi forma blocurilor optice, garda inalta la sol si liniile sportive.

Ford Puma

Reprezentantii brand-ului din Dearborn nu au dezvaluit prea multe detalii despre acest nou SUV. In acest moment stim doar ca va avea un portbagaj cu un volum de incarcare de 456 litri, va fi lansat pe piata pana la sfarsitul acestui an si, cel mai important, ca va fi produs la uzina pe care Ford o are la Craiova.

Ford Puma

Cat despre gama de motorizari, noul Puma va fi disponibil intr-o singura versiune, cu sistem de propulsie mild-hybrid. Acesta este format dintr-o unitate pe benzina de 1.0 litru si un starter/generator integrat antrenat prin curea. Multumita lui, energia care altfel s-ar pierde in timpul franarii este recuperata, stocata si mai apoi folosita pentru a incarca bateriile Li-Ion de 48 de volti.

Ford Puma

SUV-ul ii va pune la dispozitie celui de la volan 155 de cai putere, iar Ford estimeaza un consum mediu de 5.4 litri/100 km.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Explorer (cel mai vandut SUV de pe piata americana) va fi disponibil si in Europa cu un propulsor plug-in hybrid compus dintr-un agregat V6 de 3.0 litri pe benzina si un motor electric, care dezvolta impreuna 450 de cai putere si 840 Nm cuplu.

Ford Puma

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford Puma
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Aprilie 2019