Acesta este noul Range Rover Sport!

Acesta este noul Range Rover Sport!
Asa cum au promis, britanii de la Land Rover au dezvaluit aseara, in cadrul unui eveniment special organizat la New York, urmatoarea generatie a modelului Range Rover Sport. Noul automobil va putea fi admirat, in premiera mondiala, in cadrul New York International Auto Show 2013, eveniment ce-si deschide portile pentru publicul larg la data de 29 martie.
Distribuie pe Facebook

Asemeni ultimei generatii a modelului full-size, dezvaluita in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris de anul trecut, noul Range Rover Sport aduce o evolutie clara in materie de design - comparativ cu modelul pe care il inlocuieste, atat interiorul, cat si exteriorul automobilului britanic fiind influentate in mare parte de elemente stilistice caracteristice crossover-ului Evoque.

Range Rover Sport - Galerie Foto

Intr-o alta ordine de idei, noul Range Rover Sport se prezinta in fata noastra cu un aspect mai sportiv si mai dinamic ca oricand, caracteristici cu care ne intalnim si atunci cand vine vorba de partea tehnica. Nu de alta, dar ultima generatie a SUV-ului britanic ascunde acum sub caroserie o platforma si un sasiu realizate integral din aluminiu, aspect ce duce la o reducere a greutatii cu pana la 535 de kilograme comparativ cu modelul precedent.

Range Rover Sport - Galerie Foto

Drept urmare, pe langa faptul ca este mai sportiv si mai dinamic ca oricand, noul Range Rover Sport este si mai eficient ca niciodata. Mai exact, consumul de carburant a fost redus cu pana la 24 de procente, in timp ce emisiile de dioxid de carbon inregistreaza, in functie de versiunea de motorizare, chiar si o valoare de 194 grame per kilometru - performanta care se datoreaza si echiparii tuturor variantelor cu o transmisie automata ZF in opt rapoarte.

Range Rover Sport - Galerie Foto

Ca motorizari, avem la lansare doua propulsoare diesel V6 de trei litri - TDV6 de 258 CP si SDV6 de 292 CP, dar si doua motoare supraalimentate pe benzina: un V6 de trei litri si 340 CP, respectiv un V8 de cinci litri si 510 cai putere, care promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde. De asemenea, viitorii clienti vor avea la dispozitie incepand cu anul viitor si un V8 diesel de 4.4 litri si 339 cai putere, dar si un model diesel-hibrid.

Range Rover Sport - Galerie Foto

Noul Range Rover Sport va fi disponibil la vanzare din al treilea trimestru al anului 2013, la preturi momentan neanuntate.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (70) Poze Range Rover Sport - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2013