Alfa Romeo 4C Spider debuteaza la Salonul Auto de la Detroit 2015

Alfa Romeo 4C Spider debuteaza la Salonul Auto de la Detroit 2015
  • Masina are un motor de 1750 cmc supra-alimentat
  • Puterea este de 235 cp
  • Acceleratoa pana la 100 km/h se face in doar 4.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Una din premierele mult asteptate pe piata europeana este fara indoiala versiunea Spider a lui Alfa Romeo 4C. Acest model insa isi face debutul mondial dincolo de ocean, la Salonul Auto de la Detroit, editia 2015.

Alfa Romeo 4C este singurul model al marcii italiene exportat dincolo de ocean, in Statele Unite. Acum insa, de cand si-a facut aparitia si varianta Spider, gama practic s-a dublat in oferta americanilor. Pentru ca modelul decapotabil tocmai a debutat in cadrul salonului de la Detroit, cel mai mare eveniment auto nord-american.

Alfa Romeo 4C Spider

Micul Spider are acelasi motor de 1750 cmc supra-alimentat cu un turbocompresor care produce un total de 235 cp, destul incat micuta masina cu tractiune spate sa atinga o viteza maxima de 265 km/h si o acceleratie de numai 4.1 secunde pana la cei 100 km/h. Automobilul se bucura de o caroserie monococa din fibra de carbon, care, spre deosebire de varianta Coupe, are parte si de niste bare de rigidizare din aluminiu. Plafonul este unul textil, care se poate depozita usor in portbagaj, insa in scurt timp va fi disponibil si un plafon din fibra de carbon, pentru cei care vor sa foloseasca masina si pe timp de iarna.

Cumparatorii noului 4C Spider vor avea la dispozitie o multime de optiuni si dotari din care vor putea alege, dar si o serie de elemente performante. De exemplu, iubitorii sunetelor puternic pot opta contra-cost pentru o evacuare Akrapovic din titan sau pentru un difuzor de aer din fibra de carbon. Franele vor fi si ele de mai multe feluri, in functie de setarea pe care o alege clientul, la fel si cele 4 tipuri de jante speciale care vor diferentia Spiderul de varianta Coupe.

La interior, cei doi pasageri vor sta confortabil pe scaune imbracate in piele, se vor incanta cu bord si ornamente din fibra de carbon, sistem audio Alpine si un volan special inspirat de la cele de circuit. La acestea se mai adauga si un sistem special de monitorizare a masinii, dar si a turelor pe circuit, pentru ca fara indoiala cei care vor cumpara un exemplar de Alfa Romeo 4C Spider se vor aventura si acolo. Producatorul spune ca aceasta mica masina este in stare sa depaseasca forte de 1G atunci cand face derapaje laterale...

Alfa Romeo 4C Spider

Distribuie pe Facebook
mai multe