Am aflat cu ce vine noul Jeep Compass in Europa si cat va costa el

Am aflat cu ce vine noul Jeep Compass in Europa si cat va costa el
  • Noul Jeep Compass a debutat oficial in Europa
  • Propune o gama de motorizari diversificata
  • Ajunge in showroom-uri incepand cu aceasta vara
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie Jeep Compass a fost lansata oficial si in Europa cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. SUV-ul american a suferit imbunatatiri serioase la nivelul interiorului si al motorizarilor.

Noul Jeep Compass a fost prezentat oficial in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din luna noiembrie a anului trecut, iar acum a fost adus la Geneva pentru a marca debutul pe piata europeana.

Jeep Compass

Despre exterior nu putem spune prea multe decat ca liniile generale ale design-ului le-a imprumutat de la fratele mai mare Grand Cherokee, ceea ce nu este deloc o surpriza. O veste buna pentru clientii europeni este ca SUV-ul va fi oferit in patru variante exterioare (Sport, Longitude, Limited si Trailhawk) asa ca vor avea de unde alege. In timp ce Limited se va adresa celor care cauta dotari de varf, echipamente de ultima generatie, tehnologie si rafinament, versiunea Trailhawk va fi ales de clientii carora le place sa "guste" putin teren accidentat din cand in cand.

Jeep Compass

Cele mai notabile modificari sunt intalnite in habitaclu, si amintim aici materiale de calitate superioara, un volan in trei spite, display-uri cu diagonale de 5, 7 sau 8.4 inch, si conexiune Apple CarPlay sau Android Auto pentru ultimele doua optiuni.

Jeep Compass

Gama de motorizari este una diversificata si este compusa dintr-un propulsor pe benzina disponibil in doua configuratii de putere, si doua diesel-uri, unul fiind disponibil, de asemenea, in doua versiuni de putere. Astfel, pentru inceput, noul Compass propune o unitate pe benzina de 1.4 Turbo Multiair de 140 de cai putere si 230 Nm cuplu, disponibil doar in varianta 4x2 cu transmisie manuala.

Jeep Compass

Cea de-a doua optiune pe benzina este acelasi motor de 1.4 litri, insa cu 170 de cai putere si transmisie automata cu 9 trepte de aceasta data. Totodata, clientii care vor opta pentru aceasta varianta vor primi tractiune integrala.

Cei care prefera motoarele diesel vor putea incepe cu un 1.6 Multijet II, capabil de 120 de cai putere, tractiune 4x2 si cutie de viteze manuala. Calea de mijloc este un agregat de 2.0 litri Multijet II, care vine cu 140 de cai putere, 350 Nm cuplu, si care poate fi ales in varianta 4x4 atat cu transmisie manuala cat si cu cea automata cu 9 rapoarte.

Jeep Compass

Varful gamei diesel este reprezentat de acelasi propulsor de 2.0 litri Multijet, dar care de aceasta data dezvolta 170 de cai putere si vine impreuna exclusiv cu transmisie automata si tractiune integrala.

Jeep Compass

Pentru a-si asigura clientii ca este o masina sigura, noul Jeep Compass este disponibil cu nu mai putin de 70 de sisteme pasive si active de siguranta, inclusiv franare automata de urgenta, detectie a traficului perpendicular in marsarier si parcare asistata.

Jeep Compass

Constructorul american de automobile a precizat ca noul Compass va ajunge in showroom-urile de pe Batranul Continent incepand cu aceasta vara si ca pretul de pornire se va situa in jurul sumei de 25.000 de euro, in functie de piata de desfacere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Jeep Compass
mai multe