Americanii confirma ca noul Ford Mustang e mai greu decat vechiul model

Americanii confirma ca noul Ford Mustang e mai greu decat vechiul model
  • Un dealer Ford a publicat primele date cu privire la greutatea noului Mustang
  • Conform documentului respectiv, masa muscle car-ului american a crescut cu pana la 40 kg
  • In schimb, iconicul automobil american se poate lauda acum cu o suspensie spate independenta
Distribuie pe Facebook

Un dealer Ford de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a decis sa puna capat dezbaterilor cu privire la greutatea noului Mustang si a publicat un document care confirma faptul ca cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car de peste Ocean cantareste ceva mai mult comparativ cu cea anterioara.

Nici bine nu si-a facut aparitia pe monitoarele noastre, iar noul Ford Mustang a reusit deja sa starneasca o serie de discutii in contradictoriu. Totul a pornit de la Steeda Autosports, specialistii companiei americane de tuning declarandu-se nemultumiti de faptul ca cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car de peste Ocean cantareste cu undeva in jurul a 90 - 135 de kilograme mai mult comparativ cu cea anterioara.

Dupa aproximativ zece zile de tacere din partea oficialilor Ford, un dealer de pe teritoriul SUA s-a decis sa rupa tacerea si sa publice primele informatii cu privire la greutatea noului Mustang. Conform documentelor cu pricina, cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car de peste Ocean nu a luat in greutate mai mult de 40 de kilograme comparativ cu cea anterioara.

Intr-o alta ordine de idei, noul Ford Mustang cantareste 1.593 de kilograme atunci cand este comandat in versiunea cu motorizare turbo de 2.3 litri si cutie automata de viteze, valoarea inscrisa in dreptul masei proprii crescand cu doua kilograme, pana la 1.595 de kilograme, atunci cand clientii opteaza pentru aceeasi varianta Ecoboost, dar cu transmisie manuala.

Asa cum era de asteptat, recordul de greutate ii revine noului Ford Mustang GT, propulsorul V8 aspirat de cinci litri si cutia automata de viteze fiind principalii vinovati pentru cele 1.690 de kilograme prezente in cadrul fisei cu specificatii tehnice. Cat despre modelul GT cu transmisie manuala, 1.680 de kilograme reprezinta acum valoarea cea magica.

Drept urmare, situatia nu este chiar atat de dramatica precum au expus-o cei de la Steeda Autosports, surplusul respectiv fiind neglijabil in comparatie cu restul avantajelor pe care le aduce cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car de peste Ocean. Avantaje care culmineaza cu suspensia spate independenta, o premiera absoluta pentru modelul Ford Mustang.

Datele de mai sus corespund exclusiv versiunii Coupe. Pentru informatii complete, arunca o privire asupra tabelului de mai jos:

Varianta motorizare, plus tip transmisie

Greutate Coupe

Greutate Convertible

motor V6 si cutie manuala

1.599 kilograme 1.652 kilograme

motor V6 si cutie automata

1.600 kilograme 1.657 kilograme
motor 2.3 turbo si cutie manuala

1.595 kilograme

1.651 kilograme

motor 2.3 turbo si cutie automata

1.593 kilograme

1.660 kilograme

motor V8 si cutie manuala

1.680 kilograme

1.734 kilograme

motor V8 si cutie automata

1.690 kilograme

1.747 kilograme

Ca o scurta comparatie, iata si kilogramele caracteristice generatiei anterioare a modelului Ford Mustang:

Varianta motorizare, plus tip transmisie Greutate Coupe Greutate Convertible

motor V6 si cutie manuala

1.588 kilograme 1.646 kilograme

motor V6 si cutie automata

1.598 kilograme 1.656 kilograme

motor V8 si cutie manuala

1.641 kilograme 1.694 kilograme

motor V8 si cutie automata

1.666 kilograme 1.720 kilograme
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Iunie 2014