Anuntul oficial se lasa inca asteptat. Ce spun zvonurile despre sportiva cu 800 de cai de la FERRARI

Anuntul oficial se lasa inca asteptat. Ce spun zvonurile despre sportiva cu 800 de cai de la FERRARI
  • Ferrari ar lucra la un 812 Superfast Spider
  • Ar putea fi lansat la inceputul anului viitor
  • Plafonul este de tip hardtop
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul italian de automobile intentioneaza sa lanseze o versiune decapotabila pentru modelul 812 Superfast. Lansarea oficiala ar urma sa aiba loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Pana anul trecut, modelul F12 (Berlinetta) era cel mai puternic Ferrari de serie nou (nu serie limitata) pe care banii il puteau cumpara. Avea un motor V12 de 6.3 litri, tractiune spate, transmisie automata cu dublu-ambreiaj si un design exterior care intorcea toate privirile.

Ferrari 812 Superfast

Dar la Salonul Auto de la Geneva din 2017, italienii de la Ferrari au venit cu succesorul acestui F12 Berlinetta. Este vorba despre 812 Superfast, un "grand tourer" construit dupa aceeasi reteta dar cu alte ingrediente.

Ferrari 812 Superfast

Spunem asta pentru ca motorul V12 este acum de 6.5 litri si livreaza puntii spate nu mai putin de 800 de cai putere si 718 Nm cuplu la 7.000 de rotatii pe minut. Se intampla sa fie chiar cel mai puternic motor aspirat natural, montat pe un model de serie, din istorie. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in doar 2.9 secunde, iar acul vitezometrului se opreste in dreptul cifrei de 340 de km/h.

Ferrari 812 Superfast

Acum, mai multe surse apropiate brand-ului de la Maranello sustin ca 812 Superfast ar putea primi la inceputul anului viitor o versiune decapotabila. Ferrari nu a facut vreun anunt oficial in acest sens, dar aceste surse mai spun ca lansarea ar fi deja programata pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie si ca italienii au primit deja cateva precomenzi din partea unor clienti.

Ferrari 812 Superfast

Tot de la acestea mai aflam ca acest Ferrari 812 Superfast Spider va avea un plafon retractabil de tip hardtop, asemanator cu cel oferit pe 488 Spider.

Ferrari 812 Superfast

Ce stim este ca Ferrari are un program incarcat in urmatorii ani. Italienii au publicat in urma cu cateva luni un document care arata ca pana in 2022 vor fi lansate 15 modele noi. Unul dintre ele ar putea fi acest 812 Superfast Spider, iar un altul este cu siguranta primul SUV din istoria brand-ului, la care stim ca inginerii lucreaza deja de zor. Acesta din urma are si un nume: Purosangue.

Ferrari 812 Superfast

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ferrari 812 Superfast
mai multe