Asta este cel mai nou hypercar al celor de la Aston Martin. Faceti cunostinta cu AM-RB 001

Asta este cel mai nou hypercar al celor de la Aston Martin. Faceti cunostinta cu AM-RB 001
  • Cel mai nou hypercar semnat Aston Martin si Red Bull Racing a fost prezentat oficial
  • AM-RB 001 va fi produs in maxim 150 de exemplare de strada, si 25 de curse
  • Masina este propulsata de un motor V12 aspirat natural, iar de dezvoltarea sa a fost responsabil Adrian Newey
Distribuie pe Facebook

Hypercar-ul comun al celor de la Aston Martin si Red Bull Racing botezat AM-RB 001 a fost lansat oficial.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco a fost locul in care englezii de la Aston Martin au prezentat, intr-un cadru extrem de restrans, design-ul viitorului lor hypercar. Tot atunci, constructorului britanic a si primit aproximativ 200 de comenzi.

Aston Martin AM-RB 001

La prezentarea oficiala care a avut loc acum la sediul Aston Martin, presedintele companiei Andy Palmer a specificat ca nu vor fi produse mai mult de 150 de exemplare de strada, si 25 de curse.

AM-RB-ul 001 prezentat publicului dezvaluie exact cum va arata versiunea finala disponibila din primavara anului 2018. Pentru inceput, vor avea intaietate clientii care au achizionat unul dintre modelele One-77 sau Vulcan.

Aston Martin AM-RB 001Aston Martin AM-RB 001

Desi partile implicate in acest proiect nu au oferit deocamdata foarte multe informatii despre acest model, se stie ca sub capota se afla un motor V12 aspirat natural si ca misiunea lui AM-RB 001 este sa devina cea mai rapida masina de serie din lume.

Acest obiectiv nu va fi foarte greu de indeplinit, avand in vedere ca de dezvoltarea tehnica s-a ocupat nimeni altul decat Adrian Newey, inginerul minune din Formula 1, responsabil intr-o mare masura pentru titlurile mondiale castigate de Sebastian Vettel, pe cand era la Red Bull Racing.

Aston Martin AM-RB 001

Cum aceste performante vin impreuna cu un pret pe masura, unele voci spuneau la acel eveniment de la Monaco, ca pretul lui AM-RB 001 ar fi de 3.6 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Aston Martin AM-RB 001
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2016