Au asteptat peste 100 de ani ca sa il lanseze pe piata. Acesta este primul SUV din istoria Rolls-Royce!

Au asteptat peste 100 de ani ca sa il lanseze pe piata. Acesta este primul SUV din istoria Rolls-Royce!
  • Rolls-Royce publica primele imagini ale noului Cullinan
  • SUV-ul companiei britanice ofera un motor V12 cu 563 CP
  • Pretul de vanzare pentru SUA depaseste 300.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Unii spun ca arata ca un taxi londonez. Altii sunt de parere ca Bentley a facut o treaba mai buna. Nici nu mai conteaza: primul SUV din istoria companiei Rolls-Royce este aici si promite sa stabileasca noi stantarde in materie de lux. Si opulenta, evident.

Daca in urma cu un deceniu si jumatate nu puteai cumpara decat limuzina Phantom, Rolls-Royce ofera la momentul de fata si o a doua gama de produse. Cu mentiunea ca aceasta este formata nu din unul, ci chiar trei membrii diferiti: berlina Ghost, coupe-ul Wraith si, nu in ultimul rand, decapotabila Dawn.

Iar in viitor... oferta celebrei companii din Goodwood se va imbogati cu un SUV full-size, de peste 5.3 metri lungime. Botezat dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, noul Cullinan a debutat oficial in urma cu doar cateva momente, alaturi de un design controversat si dotari nemaiintalnite pana acum.

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Asemeni limuzinei Phantom, automobilul cu un pret de pornire de 325.000 de dolari este oferit alaturi de o motorizare V12 twin-turbo, cu capacitatea cilindrica de 6.75 litri. 563 CP si 850 Nm sunt valorile maxime inscrise in cadrul fisei tehnice, iar livrarea acestora se face catre ambele punti, printr-o cutie automata.

Rolls-Royce nu spune nimic despre performantele noului Cullinan, insa precizeaza ca SUV-ul de peste 2.600 de kilograme dispune inclusiv de suspensie pe aer si directie integrala. Plus un sistem inteligent de ajustare a amortizoarelor, care intervine automat daca simte ca roata s-a desprins de pamant.

La interior, automobilul celebrei companii din Goodwood isi intampina pasagerii fie alaturi de o bancheta spate normala, fie in compania unor de scaune individuale. Lista cu dotari disponibile cuprinde afisaj pe parbriz, pilot automat adaptiv, patru camere cu vedere panoramica, asistent pentru vederea pe timp de noapte...

... franare autonoma de urgenta, asistent pentru mentinerea benzirii de rulare, dar si hotspot WiFi. In stilul caracteristic Rolls-Royce, noul Cullinan imbina pielea fina cu ornamentele din lemn masiv si accentele metalice, carora li se alatura cel mai mare acoperis panoramic din industrie si un set de pahare pentru sampanie.

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Rolls-Royce Cullinan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Mai 2018