Este momentul adevarului. Uite cum arata in realitate noul Rolls-Royce Cullinan

  • Primul SUV din istoria companiei Rolls-Royce a debutat oficial la sfarsitul acestei saptamani
  • Noul Cullinan gazduieste in compartimentul motor un V12 twin-turbo de 6.75 litri si 563 CP
  • Automobilul britanic va fi disponibil la vanzare alaturi de bancheta spate ori scaune individuale
Distribuie pe Facebook

Botezat dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, primul SUV din istoria de peste 100 de ani a companiei britanice a reusit sa starneasca dezbateri aprinse din pricina design-ului de la nivel exterior.

Considerat de multi regele SUV-urilor, actualul Bentley Bentayga este pe cale sa-si piarda coroana. Rolls-Royce a intrat pe fir si a prezentat la sfarsitul acestei saptamani noul Cullinan. Botezat dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, primul Sport Utility Vehicle din istoria companiei britanice costa 325.000 dolari.

In schimbul respectivei sume de bani, clientul primeste (inclusiv) o motorizare V12 twin-turbo, cu capacitatea cilindrica de 6.75 litri. Valorile maxime inscrise in cadrul fisei tehnice se ridica la 563 CP si 850 Nm, iar livrarea acestora se face catre toate cele patru roti, prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte de viteza.

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce nu s-a grabit sa anunte si timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora, compania britanica preferand sa precizeze doar ca viteza de top este limitata la 250 km/h. Stim, de altfel, si cantitatea de carburant necesara parcurgerii distantei de 100 kilometri: 15 litri de benzina, daca te intrebai cumva.

Din punct de vedere estetic, primul SUV din Goodwood imprumuta mai multe elemente de la Phantom si Ghost, insa modul in care acestea au fost imbinate - cel putin la exterior, a provocat deja dezbateri aprinse. Despre noul Cullinan se spune chiar ca arata ca un taxi londonez ori mai rau decat actualul Bentley Bentayga.

Interiorul este tipic Rolls-Royce, automobilul botezat dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata fiind disponibil la vanzare in doua configuratii diferite: fie alaturi de o bancheta spate normala, fie in compania unor scaune individuale. Nu lipsesc din meniu, evident, piele fina, lemnul masiv sau ornamentele metalice.

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Rolls-Royce Cullinan - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Rolls-Royce Cullinan - Poze reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2018