Audi pune capat speculatiilor si infirma zvonurile. "Nu lansam aceasta masina!"

Audi pune capat speculatiilor si infirma zvonurile. "Nu lansam aceasta masina!"
  • Audi infirma zvonurile cu privire la o noua motorizare pentru R8
  • Compania germana anunta ca nu lanseaza si o versiune cu motor V6
  • Automobilul in cauza ar fi trebuit sa debuteze saptamana viitoare
Distribuie pe Facebook

Audi ar fi trebuit sa lanseze la sfarsitul saptamanii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la New York, o versiune V6 a modelului R8. Acest lucru nu se va intampla insa, a dezvaluit un purtator de cuvant al producatorului german.

S-au inmultit in ultimul timp zvonurile potrivit carora Audi ar pregati o versiune in sase cilindri a modelului R8. Chiar in urma cu doar 24 de ore, internetul a fost luat cu asalt de mai multe materiale care anuntau lansarea automobilului respectiv la sfarsitul saptamanii viitoare, in cadrul Salonului International de la New York.

Nimic mai fals, daca este sa ne luam dupa spusele unui purtator de cuvant al producatorului german. Acesta a declarat pentru publicatia americana Road and Track ca un astfel de produs nu se afla in planurile companiei. Drept urmare, clientii vor fi nevoiti sa se multumeasca in continuare cu o varianta V10 de 5.2 litri.

In cazul in care ar fi devenit realitate, modelul R8 V6 ar fi ajuns in showroom-urile Audi alaturi de unitatea bi-turbo de 2.9 litri dezvoltata de producatorul din Ingolstadt alaturi de Porsche. Este vorba despre o motorizare disponibila cu pana la 450 CP sub capota, montata inclusiv pe RS5 Coupe sau Panamera S.

De asemenea, o versiune in sase cilindri ar fi coborat cu cateva zeci de mii de euro pretul de pornire al automobilului german cu motor central. Pe piata din Romania, cea mai ieftina optiune porneste de la 173.859 de euro, in timp ce clientii variantei Plus de 610 CP au de achitat o nota de plata care pleaca de la 196.313 euro.

Lansata la mijlocul decadei anterioara, prima generatie a modelului Audi R8 a fost comercializata alaturi de doua propulsoare distincte. Mai precis, sportiva din Ingolstadt putea fi comandata si alaturi de o motorizare V8 FSI cu capacitatea de 4.2 litri, regasita - intamplator ori ba, si pe RS5-ul vandut in acele vremuri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Martie 2018