Audi RS Q8, sau raspunsul nemtilor la BMW X6 M

Audi RS Q8, sau raspunsul nemtilor la BMW X6 M
  • Audi va lansa o versiune de performanta a conceptului Q8
  • Aceasta va fi botezata RS Q8 si va preceda modelul de serie cu acelasi nume
  • Va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile intentioneaza sa aduca la Salonul Auto de la Geneva versiunea de performanta a conceptului Q8. Acesta ar urma sa prefateze un model de serie care sa rivalizeze cu BMW X6 M sau cu Mercedes-AMG GLE 63 Coupe.

Nu mai este deloc o surpriza ca Audi incearca sa recupereze terenul pierdut in fata conationalilor de la BMW si Mercedes, si ca in planurile de viitor ale nemtilor se regaseste si o expansiune a gamei de performanta cu pana la 10 noi modele.

Audi Q8 Concept

In acest context, constructorul din Ingolstadt planuieste sa aduca la Salonul Auto de la Geneva noul RS Q5, dar si versiunea de performanta a conceptului Q8, prezentat oficial luna trecuta. Acesta va purta numele RS Q8 si asa cum deja ti-ai dat seama, anticipeaza o versiune de performanta a celui mai mare SUV din gama Audi.

Audi Q8 Concept

La exterior, acesta ar urma sa impresioneze prin linii agresive, o grila supradimensionata, blocuri optice redesenate sau o linie continua de LED-uri care sa scoata in evidenta partea din spate. Toate acestea vor purta, desigur, semnatura diviziei de performanta Audi Sport GmbH, condusa de Stephan Winkelmann.

Audi Q8 Concept

Detaliile tehnice raman deocamdata necunosute, insa unele voci sustin ca viitorul model de serie RS Q8 va beneficia de propulsorul V8 biturbo de 4.0 litri, care se regaseste momentan sub capota lui S8 Plus. Acesta va dezvolta cel mai probabil mai mult de 600 de cai putere, pe care ii va transmite prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 8 rapoarte.

Audi Q8 Concept

In cazul in care aceste informatii se dovedesc a fi adevarate, viitorul Audi RS Q8 ar urma sa accelereze pana la 100 de km/h in mai putin de 5 secunde, devedind astfel un rival direct pentru BMW X6 M si Mercedes-AMG GLE 63 Coupe.

Audi Q8 Concept

Asa cum spuneam mai sus, lansarea lui RS Q5 a fost deja confirmata pentru Salonul Auto de la Geneva. Acesta se va situa in gama deasupra lui SQ5, si va beneficia fie de o versiune modificata a propulsorului V6 de 3.0 litri, fie de un motor V6 de 2.9 litri. Indiferent de alegerea facuta, SUV-ul va ajunge la 100 de km/h in mai putin de 5 secunde, iar viteza maxima va fi limitata electronic la 250 de km/h.

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi Q8 Concept
mai multe