BMW confirma viitorul M8 si prezinta prototipul la cursa de 24h de la Nurburgring

BMW confirma viitorul M8 si prezinta prototipul la cursa de 24h de la Nurburgring
  • BMW a prezentat prototipul noului M8
  • Acesta este dezvoltat in acelasi timp cu Seria 8 standard
  • Ar putea fi propulsat de un V8 de 4.4 litri, imprumutat de la noul M5
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a prezentat prototipul camuflat al noului M8 cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nurburgring care s-a incheiat in acest weekend. Cu acest prilej, BMW confirma oficial o viitoare versiune de performanta a noii Serii 8.

Noul BMW Seria 8 a debutat in weekend-ul care tocmai s-a incheiat, in cadrul Concursului de Eleganta de la Villa d'Este de pe malul lacului Como. La scurt timp de la acest eveniment asteptat cu sufletul la gura de toti pasionatii auto, bavarezii au mai lansat o bomba.

BMW M8

Este vorba de confirmarea viitorului M8, o versiune de performanta anticipata si surprinsa de mai multe ori in teste, pe celebrul circuit Nurburgring Nordschleife. Dealtfel, pe aceasta intindere de 20,8 kilometri, a si ales BMW sa prezinte prototipul camuflat, cu ocazia cursei de 24 de ore.

BMW M8

Asa cum era de asteptat, acesta preia linia generala de la Seria 8 standard, pe care o imbunatateste cu mai multe elemente agresive, caracteristice gamei M. Amintim aici prizele de aer supradimensionate, jantele mari cu anvelope cu talon mic, frane performante cu etriere albastre si un sistem de evacuare cu patru iesiri.

BMW M8

Presedintele diviziei M, Frank van Meel, a declarat ca noul M8 este construit in paralel cu Seria 8 standard, si ca in acelasi timp, inginerii brand-ului bavarez mai lucreaza la modelul M8 GTE pentru seria Le Mans. Informatiile despre acesta sunt deocamdata inexistente, insa se stie ca va debuta oficial cu ocazia cursei de 24h de la Daytona din ianuarie 2018.

BMW M8

Cat despre acest nou membru al familiei M, capitolul tehnic ramane un mister. Insa, potrivit unelor voci, sub capota ar urma sa regasim propulsorul noului M5, adica V8-ul de 4.4 litri, capabil de 600 de cai putere. La fel ca si cazul sedan-ului de performanta, tractiunea integrala este luata in considerare foarte serios.

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

BMW M8

Distribuie pe Facebook
mai multe