BMW M3 CRT - Dieta cu cai putere si fibra de carbon

BMW M3 CRT - Dieta cu cai putere si fibra de carbon
Dupa indelungi speculatii si nenumarate fotografii spion, bavarezii de la BMW au dezvaluit intr-un final cel mai nou membru al familiei M3. Principalele indicii? Se numeste M3 CRT, vine sub forma unui sedan si mixeaza intr-un singur pachet tot ce au mai bun de oferit modelele M3, respectiv M3 GTS.
Distribuie pe Facebook

Pentru inceput, precizam ca sub initialele CRT se ascunde de fapt denumirea Carbon Racing Technology. Drept urmare, asa cum o sugereaza si numele, noul BMW M3 CRT se bucura din plin prezenta fibrei de carbon, precum cele mai noi capodopere ale constructorului german - iar aici dam ca exemplu conceptul BMW 328 Hommage sau editia speciala BMW M3 Carbon Edition. Mai exact, super-sedanul bavarez vine la pachet cu capota motor, scaune fata si diverse componente ale caroseriei realizate din acest material, rezultatul fiind o greutate scazuta, de doar 1.580 de kilograme.

BMW M3 CRT - Dieta cu muschi si fibra de carbon

Iar asta nu e tot. Spre fericirea noastra, procesul de reducere a greutatii a fost urmat de un proces de crestere a puterii. In alta ordine de idei, impresionantul BMW M3 CRT ascunde sub capota acelasi V8 de 4.4 litri precum extremul M3 GTS, bucurandu-se astfel de prezenta a nu mai putin de 450 cai putere la 8.300 rpm si 440 Nm la 3.750 rpm. Combina asta cu nelipsitul sistem de tractiune spate si cutia de viteze M-DCT Drivelogic in sapte trepte, iar rezultatul este de-a dreptul magnific: acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 4.4 secunde, in timp ce viteza maxima este de 290 km/h!

BMW M3 CRT - Dieta cu muschi si fibra de carbon

Lista cu bunatati continua cu jantele ultra-usoare pe 19 inci, suspensia si sistemul de franare fiind modificate pentru a livra un maximum de performanta. In ceea ce priveste aspectul estetic, ultima capodopera a constructorului bavarez mixeaza la exterior nuanta Frozen Polar Silver cu accentele de Melbourne Red, in timp ce interiorul se bucura de tapiterie in doua culori, volan sport imbracat in alcantara si scaunte spate individuale.

BMW M3 CRT - Dieta cu muschi si fibra de carbon

Din pacate, noul BMW M3 CRT va fi produs intr-o serie extrem de limitata, ce va cuprinde doar 67 de exemplare. Pretul ramane momentan un mister, insa acesta va depasi cu siguranta bariera celor 100.000 euro.

BMW M3 CRT - Dieta cu cai putere si fibra de carbon


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze BMW M3 CRT
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2011