Borgward si Bristol renasc din cenusa. Ce alte marci auto ar merita resuscitate?

Borgward si Bristol renasc din cenusa. Ce alte marci auto ar merita resuscitate?
  • Bristol Bullet costa 250.000 de Euro
  • Motorul lui Bullet este un V8 de 370 cp
  • Borgward BX7 are motor 2.0 turbo de 224 cp
Distribuie pe Facebook

Din diferite cauze, dar mai ales financiare, o multime de marci auto au disparut din peisaj de-a lungul vremii. Si aici ne referim la diverse branduri renumite, de peste ocean, europene si chiar romanesti. Iata insa ca unele marci incep sa fie resuscitate.

Va spuneam in articolul 10 marci auto disparute si de care ne este dor ca sunt anumite marci care au realizat multe lucruri in domeniul automobilismului si nu ar fi meritat sa moara. Exista insa mult mai multe decat cele enumerate de noi la acea vreme, iar doua dintre ele, respectiv marca germana Borgward si cea britanica Bristol, sunt pe cale sa renasca precum Pasarea Phoenix.

Marci auto relansate pe piataBorgward BX7

Daca brandurile MG, TVR sau Alpine au fost preluate si readuse pe linia de plutire pentru a realiza modele noi, de ce nu ar face-o si nemtii? Iata ca o marca de care putini stiu, Borgward, a reusit sa isi lanseze primele modele inca de anul trecut. E vorba de un SUV numit BX7 si, in curand, de o masina sedan. Oricum, desi nu putem vorbi de vanzari de volum, e clar ca ceva se misca si exista o piata pentru branduri mai putin cunoscute, dar care fac masini in serie mica, de o calitate superioara.

Marci auto relansate pe piataBristol Bullet

Recent, britanicii de la Bristol au anuntat si ei ca sunt pe cale sa scoata din nou capul din cutie. Marca implineste acum 70 de ani de existenta si vine pe piata incepand cu anul viitor cu modelul Bullet Speedster. O masina decapotabila dotata cu motor V8 de BMW care ofera 370 cp. Destul incat masina de 1100 kg sa atinga o viteza maxima de 250 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.8 secunde.

Aceste doua lansari de marci auto disparute acum multi ani sunt dovada vie ca industria se misca in sensul bun. Si ca nu trebuie sa ne mire ca, in viitorul apropiat, sa vedem si alte marci care au disparut acum multi ani sa renasca din cenusa. Daca ar fi dupa noi, cei mai bucurosi am fi daca am vedea marcile romanesti, Oltcit si ARO, renascute si apreciate ca odinioara. Insa, daca suntem realisti, trebuie sa spunem ca marcile Pontiac, Oldsmobile, Trabant, Delahaye sau DeTomaso au mai multe sanse sa vada din nou lumina zilei.

Asadar, tu ce marci ti-ai dori din tot sufletul sa se relanseze?

Distribuie pe Facebook
mai multe