Buick Cascada 2016 nu este nimic altceva decat un Opel... Cascada

Buick Cascada 2016 nu este nimic altceva decat un Opel... Cascada
  • Unicul motor disponibil este de 1.6 litri si 200 cp pe benzina
  • Transmisia este automata cu 6 rapoarte
  • Buick Cascada se pune in vanzare la sfarsitul anului
Distribuie pe Facebook

Opel a lansat in cursul anului 2013 modelul decapotabil Cascada, de fapt un fel de Astra decapotabil. Iata ca peste ocean, cei de la General Motors s-au gandit ca este o miscare buna ca automobilele Opel sa se vanda sub numele de Buick. Si, in afara de o sigla, nimic nu este schimbat.

Dupa ce a lipsit 25 de ani din segmentul automobilelor cabriolet, marca Buick care ii apartine grupului General Motors, revine sub cerul liber cu un model deja cunoscut de catre noi, europenii. E vorba de un Opel Cascada rebranduit care s-a lansat acum la Salonul Auto de la Detroit 2015. Insa nu este un model 2015, ci un model 2016, chiar daca automobilul in sine deja are 2 ani de cand si-a facut aparitia in Europa.

Buick Cascada este un cabriolet cu plafon textil si 4 locuri ce va fi disponibil pe piata nord-americana incepand cu sfarsitul acestui an. Se pare ca din partea americanilor nu a mai fost disponibil un automobil cabriolet accesibil de la Chrysler 200, ceea ce reprezinta o veste buna pentru iubitorii de condus in "aer liber". Din pacate insa, ceea ce se gaseste sub capota masinii, este total european. Adica un motor mic de 1.6 litri pe benzina, supra-alimentat, care produce 200 cp. Evident, tractiunea este numai pe rotile din fata iar performantele nu sunt deloc unele de invidiat, masina fiind una foarte grea.

Buick Cascada

La fel ca si modelul european, Cascada vine cu jante pe 20 de toli si servo-directie electrica, insa pentru a se asemana cu alte modele Buick americane, varianta din State are ceva mai multe ornamente cromate la exterior. Dar individualizarea se termina aici, pentru ca pe fisa tehnica, totul este asa cum am prezentat si noi in testul cu Opel Cascada. Mai exact, plafonul se lasa in jos sau se ridica in 17 secunde, putandu-se face aceasta actiune pana la viteze de 45 km/h. Partea de multimedia este asigurata de sistemul Opel, scuzati, Buick IntelliLink cu o conectivitate 4G LTE. Alte dotari standard sunt scaunele incalzite, tapiteria din piele, volanul incalzit si pilotul automat cu functie radar.

Buick Cascada

Chiar daca si-a facut aparitia la inceput de 2015, Buick Cascada se prezinta ca fiind un model 2016. Adica va fi disponibil pe piata la finele acestui an, iar clientii isi vor primi automobilele in primele zile ale lui 2016. Nu stim cat de mult succes va avea acest model in State, insa in Europa lumea nu s-a prea inghesuit sa cumpere modelul Opel Cascada. Cel putin in Romania, chiar daca este disponibil, pe strazi nu am vazut prea multe astfel de masini. Insa in State, acolo unde exista un cult pentru masinile cu plafon rabatabil, s-ar putea ca vanzarile sa explodeze.

Buick Cascada

Distribuie pe Facebook
mai multe