Ce atatea SUV-uri? Francezii de la DS tocmai au lansat unul dintre cele mai frumoase sedanuri ale momentului

Ce atatea SUV-uri? Francezii de la DS tocmai au lansat unul dintre cele mai frumoase sedanuri ale momentului
  • Dezvoltat pe arhitectura EMP-2
  • Sisteme de propulsie hibrid cu pana la 360 CP
  • Debuteaza oficial la Geneva
Distribuie pe Facebook

DS, brand-ul de lux al francezilor de la PSA Peugeot-Citroen, tocmai a publicat primele imagini si cateva informatii cu privire la noul DS9. Sedanul de clasa medie va fi construit exclusiv in China.

Gama francezilor de la DS tocmai a crescut ajungand la trei modele. Dupa SUV-urile DS 3 Crossback si DS7 Crossback a venit momentul ca brand-ul premium al gigantului PSA Peugeot-Citroen sa lanseze un sedan de clasa medie, bazat pe Peugeot 508. Daca credeai ca acesta din urma este una dintre cele mai frumoase masini de pe strada, uita-te mai atent la acest nou DS9.

DS9

Printre particularitatile de design ale sedanului premium din Hexagon se numara grila frontala proeminenta, stopurile cu forma angulara si liniile curate care traverseaza caroseria. Daca vrei niste date tehnice, noul DS9 este construit pe arhitectura EMP2 si masoara 4.93 metri lungime, 1.85 metri latime si are un ampatament de 2.9 metri.

DS9

Francezii au fost destul de selectivi cu informatiile pe care le-au publicat odata cu aceste imagini iar despre interior au spus doar ca soferul are o pozitie coborata la volan, ca scaunele pot avea si tapiterie din Alcantara (acelasi material putand fi observat, din belsug, si la nivelul bordului) si ca sistemul audio vine cu 14 incinte. Ce mai putem spune noi este ca pasagerii vor interactiona cu sistemul de infotainment al masinii prin intermediul unui display central generos.

DS9

Gama de motorizari va include, initial, un sistem de propulsie plug-in hybrid care dezvolta in total 225 de cai putere. Bateria cu capacitatea de 11.9 kWh permite o autonomie electrica cuprinsa intre 40 si 50 de kilometri, potrivit standardului WLTP. Incarcarea acumulatorului pana la 100% se face in aproximativ o ora si jumatate la o priza de pana la 7.4 kW.

DS9

Noul DS9 va putea fi comandat, ulterior, si in alte versiuni plug-in hybrid. Una va avea 250 de cai putere, tractiune fata si o autonomie electrica mai mare iar cea de-a doua va impresiona cu 360 de cai putere si o tractiune integrala inteligenta, spun francezii. Indiferent de varianta aleasa, transmisia automata cu opt trepte va fi aceeasi.

DS9

Sedanul este echipat cu foarte multe sisteme de asistenta si tehnologii de ultima ora, inclusiv cu Active Scan Suspension (suspensie activa care scaneaza drumul si adapteaza automat setarile in functie de imperfectiunile suprafetei de rulare), Drive Assist, Park Pilot, Night Vision, Active LED Vision, Driver Attention Monitoring sau Smart Access.

DS9

Debutul oficial este programat pentru Salonul Auto de la Geneva iar productia acestui model se va derula exclusiv in China. Livrarile vor incepe aici in a doua jumatate a anului, urmand ca noul DS9 sa ajunga mai apoi in intreaga lume.

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

DS9

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2020