Cea mai asteptata masina din ultimul deceniu a debutat oficial. Are un display de 15 inch in loc de vitezometru

Cea mai asteptata masina din ultimul deceniu a debutat oficial. Are un display de 15 inch in loc de vitezometru
  • Tesla publica primele detalii oficiale ale noului Model 3
  • Automobilul american ofera doua versiuni de 'motorizare'
  • Pretul porneste de la 35.000 dolari, inainte de ajutorul de stat
Distribuie pe Facebook

Dupa luni intregi de asteptare, Tesla a risipit intr-un final misterul ce plutea deasupra versiunii de productie a celui mai ieftin automobil din istoria companiei, Model 3.

Asa cum au promis, americanii de la Tesla au livrat la sfarsitul acestei luni primele exemplare ale noului Model 3. Cu acest prilej, oficialii companiei din Silicon Valley au publicat si toate specificatiile tehnice privind cel mai ieftin model din istoria marcii.

Scurt si direct la subiect, clientii vor avea la dispozitie doua versiuni diferite de 'motorizare': una cu o autonomie de 354 de kilometri, iar cealalta capabila sa parcurga pana la 498 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei.

Modelul entry-level, mai spun americanii de la Tesla, va sprinta de la 0 la 96 km/h in 5.6 secunde si va atinge o viteza maxima de 209 km/h. Varianta de top se lauda, in schimb, cu o acceleratie de la 0 la 96 km/h in numai 5.1 secunde si, totodata, o incursiune pana la 225 km/h.

Tesla Model 3 de serie

Diferent sunt - asa cum era de asteptat, de altfel, si la nivel de pret. In versiunea cu autonomie de 354 de kilometri, noul Model 3 porneste de la 35.000 de dolari, in timp ce varful de gama are un cost minim de 44.000 de dolari.

Indiferent insa de varianta, dotarile standard sunt aceleasi. Mai exact, cel mai ieftin automobil din istoria companiei din Silicon Valley dispune de opt airbag-uri, franare autonoma de urgenta, bancheta spate rabatabila si scaune imbracate in material textil.

Fara niciun fel de cost suplimentar sunt oferite, de asemenea, si sistemul de climatizare automata sau conexiunea la internet. Controlul tuturor comenzilor se face prin intermediul unui display tactil urias, de 15 inch.

La nivel de optiuni, noua Tesla Model 3 propune cinci nuante exterioare metalizate (1.000 de dolari fiecare), jante din aliaj pe 19 inch (1.500 de dolari), dar si un pachet de 5.000 de dolari ce cuprinde inclusiv materiale imbunatatite, scaune cu reglare electrica etc.

Tot 5.000 de dolari costa si Autopilotul, ce ii permite automobilului american sa se conduca aproape de unul singur. In viitor insa, oficialii companiei din Silicon Valley promit un sistem complet autonom, pentru alti 3.000 de dolari.

Tesla Model 3 de serie

Tesla Model 3 de serie

Tesla Model 3 de serie

Tesla Model 3 de serie

Tesla Model 3 de serie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Tesla Model 3 de serie
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 31 Iulie 2017