Cel mai puternic BMW cu motor de 2.0 litri din toate timpurile. Cat de rapid este, de fapt

Cel mai puternic BMW cu motor de 2.0 litri din toate timpurile. Cat de rapid este, de fapt
  • Test de acceleratie cu cel mai puternic BMW in patru cilindri
  • Modelul M135i xDrive ofera un benzinar de 2.0 litri si 306 CP
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza, teoretic, doar 4.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, noul M135i xDrive are nevoie de doar 4.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Cel putin teoretic.

Anuntat cu surle si trambite in urma cu mai bine de patru luni si jumatate, chiar la sfarsitul acestei primaveri, primul BMW Seria 1 construit pe o platforma cu tractiune fata ofera in versiunea de top o motorizare cu doar patru cilindri in linie. Noul M135i xDrive, caci despre el este vorba, gazduieste insa in compartimentul motor cel mai puternic propulsor I4 din istoria bavarezilor.

Cu o configuratie care mai cuprinde inclusiv un sistem de supraalimentare single-turbo, plus o capacitate de 2.0 litri, unitatea respectiva produce un total de 306 CP si 450 Nm. Valori maxime care, odata livrate ambelor punti de cutia automata cu opt rapoarte, promite sa "asigure" un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4.8 secunde.

Teoretic. Cum arata in lumea reala cel mai puternic BMW cu motor in patru cilindri, respectiv de doi litri, ei bine... aflam chiar din urmatorul material video - care surprinde noul M135i xDrive cu pedala de acceleratie la podea.

Pentru persoanele care nu au nevoie de asemenea cifre si numere, primul Seria 1 construit pe o platforma cu tractiune fata este disponibil la vanzare inclusiv in variante de 190, 150, 140 sau chiar 116 cai putere. Cu unele dintre acestea promitand consumuri de doar 3.8 - 4.2 litri la 100 de kilometri, dupa cum este cazul lui 116d.

Dupa cum precizam si anterior, concurentul lui Audi A3 si Mercedes A-Class porneste pe piata din Romania de la putin peste 27.600 de euro. Modelul de baza ofera in standard si lumini de zi cu tehnologie LED, jante din aliaj pe 16 inch, bancheta spate rabatabila, volan multifunctional imbracat in piele, plus climatizare automata cu reglare a temperaturii pe o singura zona.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2019