Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro
Indiferent daca vorbim de cele trei lansari, de cota de piata record inregistrata in Europa sau de sarbatorirea Centenarului, standul Chevrolet (Sala 1) de la Salonul Auto de la Geneva, din perioada 3-13 martie, va fi foarte activ.
Distribuie pe Facebook
Acest fapt dovedeste ca numeroasele stiri privind compania care au aparut in septembrie anul trecut in Paris nu au fost singulare. Vizitatorii Chevrolet vor fi intampinati din nou de numeroase produse si stiri noi, pe masura ce dezvoltarea companiei in Europa continua sa sporeasca.

Principala stire este premiera mondiala a versiunii produse in serie a sportivului Cruze hatchback, precum si lansarea in Europa a noului si atragatorului Aveo sedan si a legendarului autovehicul decapotabil Camaro. Autovehiculul electric cu autonomie extinsa al marcii Chevrolet, multipremiatul Volt, nu va fi doar expus. Masina anului in America de Nord va fi disponibila si pentru scurte teste de conducere, ca parte a activitatilor Chevrolet in pavilionul verde (Pavillon Vert) al Salonului, in timpul zilelor destinate presei si publicului.

Pe langa expunerea noilor autovehicule in cadrul standului, Chevrolet a anuntat recent ca in 2010 a obtinut cea mai buna cota de piata din istorie in Europa, in timp ce, anul acesta, compania demareaza un ambitios program de activitati pentru aniversarea a 100 de ani de la fabricarea primului Chevrolet.

Cruze hatchback

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Versiunea de serie a noului Cruze hatchback va fi prezentata in premiera la Geneva. Lansarea este programata intr-un moment perfect pentru Chevrolet, producatorul sarbatorind castigarea in premiera a Campionatului Mondial de Turisme in decembrie, cu modelul Cruze cu patru usi.

Lansarea noii versiuni hatchback ofera clientilor un model de caroserie alternativ la sedanul premiat si reprezinta o alta dovada a intentiei Chevrolet de a imbunatati raportul calitate-pret oferit de producatorii de top de pe piata europeana. In Europa, segmentul compact reprezinta un sfert din piata totala, iar modelele hatchback joaca un rol foarte important, reprezentand aproximativ 65% din totalul vanzarilor aferente.

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Cu linia atractiva si impetuoasa a acoperisului, specifica modelelor coupe, si cu consolele scurte in fata si spate, noul Cruze hatchback are acelasi dinamism al posturii ca varianta sedan si poate fi recunoscut instantaneu. Este utilizata structura monococa, pentru a asigura niveluri ridicate de stabilitate si manevrabilitate, adecvate cerintelor clientilor europeni. Intr-adevar, a convins deja clientii Chevrolet din toata lumea, lucru dovedit de faptul ca, in 2010, vanzarile pentru modelul Chevrolet notchback au depasit toate estimarile, devenind cel mai bine vandut autoturism al marcii.

Volumul de incarcare al variantei Cruze hatchback este de aproape 400 de litri, acesta fiind prevazut cu scaune spate fractionabile 60/40. Vanzarile sunt programate sa inceapa la jumatatea anului 2011.

Aveo sedan

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Sporind atractivitatea noului autovehicul Aveo, noua versiune Chevrolet sedan a autovehiculului de mici dimensiuni va fi lansata in Europa, la Salonul Auto de la Geneva.

Privite din fata, modelele notchback si hatchback au acelasi aspect curajos datorita farurilor duble proeminente, grilei radiatorului din doua parti si caroseriei compacte si rigide. Linia mediana inaltata a variantei sedan este deosebit de frapanta, conferindu-i noului autovehicul cu 4 usi un profil premium. Pasajele rotilor usor proeminente protejeaza jantele de pana la 17 inch, accentuand aspectul de calitate sporita al modelului sedan de mici dimensiuni.

Chevrolet estimeaza ca designul mai matur al variantei notchback va atrage un alt tip de clienti fata de hatchback, in special cei cu familii. Caracteristicile practice ale variantei sedan sunt evidente datorita spatiului oferit, care este generos pentru un autovehicul de mici dimensiuni. Cu o lungime de 4.389 mm si o latime de 1.735 mm, noul sedan Aveo este atat mai lung, cat si mai lat decat modelul actual, beneficiind astfel de spatiu interior sporit. De asemenea, volumul de incarcare este printre cele mai bune din clasa sa: 502 litri.

Interiorul este caracterizat, de asemenea, prin elemente de design moderne, de exemplu, panoul de instrumente inspirat de designul motocicletelor, compus dintr-un tahometru analog, combinat cu un vitezometru digital si lampi de avertizare.

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Va fi disponibila o gama completa de motoare pe benzina si diesel, variantele pe benzina incluzand doua unitati de 1,2 litri (de 70 CP si 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi oferit cu doua versiuni ale motorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP), prevazute cu tehnologie Start/Stop. Toate motoarele sunt prevazute cu cele mai recente tehnologii, precum sincronizarea variabila a supapelor, fazarea continuu variabila a ambilor arbori cu came si sistemul de injectie common rail la unitatile diesel.

Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza folosita de Chevrolet intr-un autovehicul de mici dimensiuni va fi disponibila optional pentru Aveo 1.4 si 1.6, pe majoritatea pietelor; transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Modelele Aveo sedan si hatchback vor fi puse in vanzare in Europa in cursul acestei veri.

Camaro coupe si decapotabil

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Variantele Camaro coupe si decapotabil vor fi cu siguranta in centrul atentiei la Geneva. Disponibile cu motor V8 cand vor fi puse in vanzare la anumiti dealeri Chevrolet in septembrie, autovehiculele Camaro, cu silueta coborata si partea fata si spate proportionale, raman fidele conceptului original, avand un design care reprezinta un omagiu adus istoriei sale legendare, fara a parea retro.

Sub capota, un motor V8 de 6,2 litri care dezvolta 432 CP si genereaza un cuplu de 569 Nm, ii confera noului Camaro un nivel de putere corespunzator aspectului. Daca este combinat cu o transmisie automata cu sase trepte, acest motor dezvolta 405 CP/556 Nm si este prevazut cu sistemul de reducere a consumului de carburant al GM, Active Fuel Management (Gestionarea activa a consumului de carburant), care ii permite sa utilizeze doar patru cilindri atunci cand autovehiculul este incarcat usor.

Interiorul modelului Camaro este caracterizat prin echilibrul atragator intre traditie si modernitate, cu detalii precum comenzile de mari dimensiuni, cu ornamente cromate, suprafetele cu luciu subtil si materialele textile premium.

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro

Sasiul autovehiculului Camaro este prevazut cu control electronic al stabilitatii (sistemul StabiliTrak al GM) si sistem de control al tractiunii, oferite amandoua ca echipamente standard, in timp ce un mod "Sport" reglabil este oferit pentru a asigura performante la rulare, de exemplu, pe circuitele de curse. Functia Launch Control asigura porniri de pe loc rapide si sigure, in timp de discurile ventilate de mari dimensiuni (355/365 mm fata/spate), completate cu etriere Brembo din aluminiu cu patru pistoane, asigura performante de franare impresionante pentru toate modelele Camaro.

Camaro ofera o gama completa de functii de siguranta, inclusiv airbaguri frontale cu declansare in doua etape, airbaguri laterale pentru torace montate in scaunele din fata si airbaguri tip cortina pentru zona capului pentru scaunele din fata si din spate.

Inrudit cu versiunea coupe, modelul a fost proiectat inca de la inceput pentru a fi construit atat in forma de coupe, cat si in forma de decapotabila, cu un acoperis care poate fi coborat in doar 20 de secunde. Creat in urma unui parteneriat cu compania care a realizat si acoperisul decapotabil al modelului Corvette, acesta functioneaza intr-un mod similar, pliindu-se in forma de "Z" si este blocat cu ajutorul unui singur maner amplasat la indemana in centrul partii superioare a parbrizului. Acesta este fabricat dintr-un material textil gros, este rezistent si este prevazut cu o captuseala ce izoleaza fonic, care asigura o calatorie silentioasa atunci cand acoperisul este ridicat. De asemenea, acoperisul este prevazut cu o luneta din sticla si un sistem de dezaburire a lunetei.

Inginerii Chevrolet sunt nerabdatori sa dovedeasca faptul ca varianta decapotabila nu este o simpla masina de parada, ci poate fi comparata cu versiunea coupe din punct de vedere al suspensiei si manevrabilitatii, datorita celor patru ranforsari strategice care au sporit rigiditatea structurii deja rezistente a caroseriei; printre acestea se numara un brat montat sub capota ce uneste montantii, o ranforsare pentru sustinerea transmisiei, un suport al tunelului transmisiei montat sub caroserie si suporturi in forma de "V" montate sub caroserie, in fata si in spate.

Chevrolet la Geneva Motor Show: Cruze Hatchback, Aveo Sedan, noul Camaro


2010: un an cu vanzari record

Castigarea Campionatului Mondial de Turisme nu a fost singurul motiv de bucurie pentru Chevrolet in 2010. Anul a culminat cu vanzari totale in Europa de 477.194 de autovehicule, reprezentand o crestere cu 12,0 procente fata de 2009 si cel de-al doilea cel mai bun rezultat obtinut vreodata de Chevrolet in Europa.

Cota Chevrolet in Europa a crescut pana la cea mai mare valoare istorica, de 2,5%. Anul s-a terminat cu valori record ale cotei de piata, de 2,7% in al patrulea trimestru si de 3,0% in decembrie. Pe tot parcursul anului, cota de piata a crescut in 21 de tari din Europa.

2011: anul centenarului

Rezultatele bune au creat o premiza perfecta pentru 2011, anul sarbatorii centenarului Chevrolet. In noiembrie 1911, renumitul pilot de curse si inginer de origine elvetiana Louis Chevrolet, in colaborare cu omul de afaceri american William Crapo Durant, au infiintat compania Chevrolet Motor Company in Flint, Michigan, iar primul autovehicul Chevrolet a fost luxosul model cu sase cilindri Classic Six, a carui productie in serie a inceput curand dupa infiintarea companiei. Pentru a marca aceasta ocazie istorica, compania dezvolta un ambitios program de activitati. Va puteti astepta la alte stiri pe parcursul anului.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe