Chevrolet sarbatoreste 100 de ani de autovehicule legendare

Chevrolet sarbatoreste 100 de ani de autovehicule legendare
Modelul inovator Chevrolet Volt va fi disponibil pe piata europeana din ziua centenarului Organizatia SOS Children's Villages primeste 100 de autovehicule noi Chevrolet Chevrolet ii aduce un omagiu lui Louis Chevrolet
Distribuie pe Facebook
Pentru a-si sarbatori centenarul, Chevrolet lanseaza modelul electric Volt, doneaza 100 de autovehicule pentru ajutorarea copiilor nevoiasi si comanda o statuie moderna care va fi amplasata in orasul natal al lui Louis Chevrolet.
In vederea marcarii centenarului, Chevrolet lanseaza in Europa premiatul model Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsa. Incepand cu data de 3 noiembrie 2011, modelul Volt va fi prezent in showroomurile auto din Belgia, Franta, Germania, Olanda si Suedia.
"Anul acesta a fost plin de evenimente speciale, menite a sarbatori mostenirea noastra alaturi de clientii, angajatii si partenerii nostri de afaceri din intreaga lume. Astazi, intram intr-o noua era a mobilitatii impreuna cu modelul Volt, ducand mai departe traditia de a proiecta autovehicule pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa se bucure din plin de oportunitatile din viata lor", a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director General al Chevrolet Europe.
Cele 100 de cadouri aniversare vor asigura mobilitatea copiilor nevoiasi

In decursul anului centenar, Chevrolet a organizat mai multe petreceri, nu pentru a primi cadouri, ci pentru a dona 100 de autovehicule noi Chevrolet - de la autovehicule Spark de oras pana la modele Orlando cu 7 locuri si Captiva SUV - organizatiilor SOS Satele Copiilor din Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho si Israel.
In data de 3 noiembrie, Chevrolet va darui organizatiei SOS Children's Villages din Roma ultimele doua autovehicule in cadrul unui eveniment special care va avea loc la periferia capitalei Italiei.
Aceasta initiativa are ca scop sporirea mobilitatii copiilor si mamelor lor SOS, precum si crearea conditiilor optime pentru asistentii sociali care se ocupa de Programele de consolidare a familiei SOS de a ajunge la familiile dezavantajate din comunitati.
"Mamele SOS au nevoie de mobilitate, intrucat acestea intampina aceleasi provocari in activitatile lor de intretinere a unei gospodarii mari, intocmai ca si ceilalti parinti. Nu este intotdeauna usor si nici practic sa apelezi la serviciile de transport in comun, astfel incat mobilitatea joaca un rol esential in eforturile noastre de a ne ajuta copiii", ne-a explicat Richard Pichler, Secretarul General al organizatiei SOS Children's Villages.
Chevrolet ii aduce un omagiu lui Louis Chevrolet

Chevrolet a sprijinit intotdeauna arta. Aceasta traditie este dusa mai departe in orasul elvetian in care s-a nascut Louis Chevrolet, Chaux-de-Fonds, acolo unde Chevrolet Europe va aduce un omagiu cofondatorului companiei prin comandarea unei opere de arta care va fi expusa public in Parc de l'Ouest.
Patru echipe de artisti renumiti se vor lansa intr-o competitie care va avea ca scop desemnarea echipei ce se va ocupa de crearea operei de arta. In martie 2012, un juriu alcatuit din reprezentanti ai orasului Chaux-de-Fonds si ai Chevrolet, precum si ambasadorul SUA in Elvetia si Liechtenstein si presedintele Comisiei Federale de Arta din Elvetia va desemna proiectul castigator.
Statuia va reprezenta un punct de referinta, amintindu-le turistilor care viziteaza orasul La Chaux-de-Fonds (inclus in patrimoniul mondial UNESCO) de una dintre cele mai renumite figuri ale orasului si de marca ce-i poarta numele.
100 de ani de Chevrolet

Pe data de 3 noiembrie 1911, emigrantul elvetian, Louis Chevrolet - pilot de curse si fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company in Detroit, SUA.
La o suta de ani de la infiintare si cu peste 209 de milioane de autovehicule si camioane vandute, Chevrolet ocupa cea de-a patra pozitie in clasamentul vanzarilor anuale, cu peste 4 milioane de autovehicule si camioane vandute in anul 2010 in peste 130 de tari. Pe scurt, la fiecare 7 secunde, in lume este vandut un autovehicul Chevrolet.
Astazi, papionul Chevrolet ramane in continuare un simbol al spiritului tanar si inovator, al designului progresist si al durabilitatii. Aceste calitati pot fi observate in toata gama noua de modele, care include Chevrolet Cruze, castigatorul campionatului mondial de turisme de doua ori consecutiv si autovehiculul electric premiat Chevrolet Volt. Noua gama Chevrolet include si noul Chevrolet Spark, noul Chevrolet Aveo (sedanul cu cel mai economic consum si unul dintre cele mai sigure modele din segment), mdelul MPV Orlando, noul Chevrolet Captiva SUV, noul Camaro si automobilul legendar Chevrolet Corvette.
"Anul 2011 a reprezentat o oportunitate unica pentru a sarbatori succesele rasunatoare din trecut", a declarat Wayne Brannon. "Si in cel de-al doilea secol Chevrolet, personalitatea lui Louis Chevrolet si motoul sau, <>, ne vor inspira in continuare."
Despre Chevrolet

Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste130 de tari. Se afla pe locul patru in clasamentul vanzarilor marcilor auto internationale si este, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere din lume. Autovehiculele Chevrolet combina pasiunea, designul indraznet si caracterul practic. Acestea ofera un raport remarcabil calitate-pret. Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.000 de dealeri si puncte de service in Europa. Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze sedan si Corvette, legendarul autovehicul sport. In 2011, Chevrolet lanseza sapte noi modele: nou-noutul Orlando, MPV-ul pentru familie, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupe si noul Aveo hatchback si notchback, Cruze hatchback, Camaro coupe si decapotabila si revolutionarul Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia. Infiintata in S.U.A. in 1911 de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca isi sarbatoreste centenarul in 2011. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet la http://www.chevrolet.ro sau http://media.chevroleteurope.com.
Distribuie pe Facebook
mai multe