Chevrolet prezinta motorul electric pentru modelul Spark EV

Chevrolet prezinta motorul electric pentru modelul Spark EV
Motoarele electrice sunt utilizate pentru orice, de la electrocasnice la jucarii pentru copii, inclusiv in industria auto, unde au o istorie de aproape un secol, incepand cu inventarea demarorului electric de catre Charles Kettering in 1912. Motoarele electrice capata acum un nou rol, acela de componenta cheie in sistemele de propulsie ale autovehiculelor, la fel ca in cazul modelului Chevrolet Volt.
Distribuie pe Facebook

"In ultimii ani am pus accent pe dezvoltarea capacitatii de productie interna a bateriilor, care va avea un rol semnificativ in progresul nostru", a declarat Larry Nitz, director executiv al departamentului de sisteme de propulsie electrica pentru autovehicule in cadrul GM. "Dezvoltarea motoarelor electrice si procesele de productie a acestora sunt domenii de specialitate necesare pe masura ce extindem tehnologiile sistemelor de propulsie electrica pentru autovehicule pentru a indeplini nevoile clientilor nostri din intreaga lume."

Chevrolet isi etaleaza cunostintele de specialitate in domeniul motoarelor electrice in cadrul unei fabrici pilot din Wixom, o suburbie din Detroit, inainte de inceperea productiei de motoare electrice la fabrica GM din White Marsh, Maryland, SUA (in apropierea orasului Baltimore), la sfarsitul anului 2012. Practic, echipamentele si procesele care vor fi utilizate la White Marsh vor fi testate si aprobate la Wixom.
Autovehiculele cu sistem de propulsie conventional utilizate in prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru actionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spalare a parbrizului si pentru alte functii. Motoarele electrice sunt utilizate in cadrul autovehiculelor hibride si electrice pentru a propulsa autovehiculul. Energia electrica este stocata intr-o baterie, iar aceasta alimenteaza motorul electric care actioneaza rotile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inductie si cu magnet permanent, care au o gama larga de utilizari. La o demonstratie recenta de la fabrica din Wixom, reprezentantii media au avut oportunitatea de a construi manual parti ale unui motor cu magnet permanent, avand aceeasi configuratie cu cea a motorului de 85 kW (114 cp) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, ce urmeaza a fi lansat in 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark si pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. In prezent, GM utilizeaza motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrica a noua modele: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon si Yukon Denali Hybrid si Cadillac Escalade Hybrid.
Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste130 de tari. Se afla pe locul patru in clasamentul vanzarilor marcilor auto internationale si este, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere din lume. Autovehiculele Chevrolet combina pasiunea, designul indraznet si caracterul practic. Acestea ofera un raport remarcabil calitate-pret. Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.000 de dealeri si puncte de service in Europa. Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze sedan si Corvette, legendarul autovehicul sport. In 2011, Chevrolet lanseza sapte noi modele: nou-noutul Orlando, MPV-ul pentru familie, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupe si noul Aveo hatchback si notchback, Cruze hatchback, Camaro coupe si decapotabila si revolutionarul Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia. Infiintata in S.U.A. in 1911 de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca isi sarbatoreste centenarul in 2011. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet la http://www.chevrolet.ro sau http://media.chevroleteurope.com.
Distribuie pe Facebook
mai multe