Curiozitatea Zilei: Cat de rapida este o masina in numai doua pistoane?

Curiozitatea Zilei: Cat de rapida este o masina in numai doua pistoane?
  • Noul Fiat 500 este disponibil in diverse versiuni de motorizare
  • Clientii pot opta inclusiv pentru un motor in numai doi cilindri
  • Unitatea TwinAir dispune de turbo si dezvolta pana la 105 CP
Distribuie pe Facebook

Pofteste la bordul noului Fiat 500S si experimenteaza forta de acceleratie a benzinarului TwinAir Turbo, echipat cu doi cilindri, capacitate de 0.9 litri si putere maxima de 105 CP.

Te-ai intrebat vreodata cat de rapida este o masina in numai doua pistoane? Nici noi, insa daca tot avem aceasta oportunitate... de ce sa nu profitam de ea si sa dezlegam odata pentru totdeauna misterul cu pricina? Inainte de toate, lasa-ne totusi sa iti spunem doua-trei detalii despre automobilul implicat in respectivul experiment.

Se numeste Fiat 500S si gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de 875 de centimetri cubi, capabila sa produca undeva in jurul a 105 cai putere si 145 Newton-Metri. Conform specificatiilor oficiale, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in exact zece secunde, in timp ce viteza maxima este de 188 de kilometri pe ora.

Chiar daca nu ele reprezinta subiectul principal al acestui material, nu strica deloc sa precizam ca fisa tehnica a micului automobil italian anunta inclusiv un consum mediu de carburant de doar 4.2 litri la 100 km, in timp ce emisiile de dioxid de carbon in regim mixt se pozitioneaza sub pragul celor 100 de grame per kilometru.

La final, mentionam ca persoanele interesate de achizitionarea unui Fiat 500S cu motor in doi cilindri au la dispozitie si o versiune a motorului TwinAir Turbo de 0.9 litri cu numai 85 CP, dar tot 145 Nm sub capota - drept pentru care viteza maxima nu de depaseste 173 de kilometri pe ora, iar consumul mediu este de 3.8 litri la 100 km.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2016