Cursa dintre Audi S3 si Golf R ne arata de ce cutia automata e cea mai buna alegere

Cursa dintre Audi S3 si Golf R ne arata de ce cutia automata e cea mai buna alegere
  • Britanicii au organizat o cursa intre S3 si Golf R
  • Ambele ofera 310 CP si tractiune integrala
  • Compacta Audi a primit DCT, masina VW mizeaza pe manuala
Distribuie pe Facebook

Identice la nivel de motor si tren de rulare, dar diferite din punctul de vedere al transmisie: compacta din Ingolstadt vine alaturi de moderna unitate cu dublu ambreiaj, pe cand rivala din Wolfsburg mizeaza pe o manuala clasica.

Chiar daca au preturi diferite, intre Audi S3 si Volkswagen Golf R exista mai multe asemanari. Pe langa faptul ca sunt construite pe aceeasi platforma, ambele modele germane de clasa compacta sunt puse in miscare de cate o unitate 2.0 turbo.

Identica este, de altfel, si puterea maxima, in fiecare dintre cele doua cazuri putandu-se discuta despre 310 CP. Similara este si metoda prin care aceasta valoare ajunge pe asfalt: prin intermediul unui sistem de tractiune integrala.

Totodata, atat Audi S3, cat si Volkswagen Golf R sunt disponibile la vanzare atat alaturi de o cutie manuala, cat si in compania unei transmisii automate cu dublu ambreiaj. De unde si urmatoarea intrebare pentru britanicii de la Car Wow.

Daca s-ar pune problema unei curse de acceleratie, care dintre cele doua modele germane de clasa compacta ar trece primul linia de sosire? Pentru a face si mai interesant acest duel, exemplarele alese nu sunt nici pe departe 100% identice.

Ba dimpotriva: in cazul lui Audi S3, ei bine... a fost preferata moderna cutie automata cu dublu ambreiaj S tronic. De cealalta parte, respectivul Volkswagen Golf R a sosit la start insotit de traditionala transmisie manuala in sase rapoarte.

Apoi, inainte de a declara un castigator absolut, cele doua modele germane de clasa compacta au fost supuse mai multor probe. Este vorba, mai precis, despre proba acceleratiei cu pornire de pe loc, de la 0 km/h, dar si din mers.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Aprilie 2018