Dacia Duster primeste de acum o cutie automata cu dublu-ambreiaj

Dacia Duster primeste de acum o cutie automata cu dublu-ambreiaj
  • Transmisia are 6 sau 7 trepte
  • Cutia echipeaza diverse modele Renault
  • Clio RS vine cu o cutie EDC
Distribuie pe Facebook

Daca un lucru ii lipsea SUV-ului autohton Duster, acela era o cutie automata. Si noi, romanii, alaturi de toti europeenii, mereu am simtit nevoia sa renuntam la ambreiaj in cazul masinilor romanesti. Si daca modele precum Logan si Sandero au primit Easy-R, era randul lui Duster sa devina automatizat.

In cadrul Salonului Auto de la Paris 2016, Dacia a venit in stand cu cateva noutati. Pe langa Logan si Sandero, alaturi de modelele MCV si Stepway, care au adus un facelift interesant destul de complet, cu stopuri LED, lumini de zi LED si un nou aspect la interior, Dacia a mai prezentat si un Duster clasic, dar plin de surprize.

Dacia Duster EDC 2017

Dacia Duster care a venit la Paris a prezentat o cutie automata de tip EDC, adica Efficient Dual Clutch, cu dublu-ambreiaj, disponibila doar pe motorizarea 1.5 dCi de 110 cp. O noutate destul de importanta pentru SUV-ul romanesc care avea pe alte piete disponibila cutia automata, inclusiv varianta pilotata Easy-R, dar nu si in Europa.

Transmisia automata EDC vine si cu mod de schimbare a treptelor manual, de la levier, facand ca schimbarea treptelor sa fie mult mai rapida ca in cazul unei cutii pilotate. Din pacate, momentan, Dacia anunta ca transmisia automata va fi livrata doar impreuna cu Duster tractiune fata, nu si pentru cele 4x4. Ceea ce este destul de logic, din moment ce majoritatea soferilor de Duster din Europa, cei din vestul continentului, utilizeaza in proportie de 99% SUV-ul doar pe asfalt.

Ne bucuram ca Dacia nu a mai asteptat un an, atunci cand se va lansa noua generatie de Duster, pentru a ne bucura cu o cutie automata. Nu avem dubii ca, la fel ca orice noutate de la Dacia, si modelul automat se va bucura de un mare succes. Pentru ca tendinta este de a achizitiona automobile cat mai confortabile si cat mai usor de utilizat.

Dacia Duster EDC 2017

Dacia Duster EDC 2017

Dacia Duster EDC 2017

Dacia Duster EDC 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Duster EDC 2017
mai multe