Dacia lanseaza 'Editii Speciale' aniversare pentru toata gama de automobile

Dacia lanseaza 'Editii Speciale' aniversare pentru toata gama de automobile
  • Culoarea Cosmos Blue este specifica editiei speciale
  • Toate masinile vor avea sistem Media Nav Evolution
  • Interiorul va avea si el nuante Sombre Blue
Distribuie pe Facebook

Pentru a sarbatori un deceniu de cand marca romaneasca se vinde in alte tari in forma cea noua cu modelul Logan varf de lance, grupul Renault s-a gandit ca nu strica sa scoata pe piata o editie limitata. Dar nu doar pentru un model, ci pentru toata gama de automobile.

In afara de Dokker VAN si Sandero Stepway, toate celelalte modele produse de Dacia vor avea o editie limitata aniversara. Mai precis, Dacia Logan 2, Sandero 2, Duster, Lodgy, MCV si Dokker vor primi cate o serie de modele speciale. Acestea se vor remarca, in primul rand, printr-o vopsea speciala numita Cosmos Blue. Pe langa vopseaua albastra care se presupune ca defineste marca Dacia, la exterior aceste masini vor mai avea jante din aliaj fumurii Dark Metal, iar unele modele, precum Logan sau Sandero, vor avea jante de tabla cu capace care imita jantele din aliaj, de aceeasi nuanta.

Dacia Editie Speciala 10 aniDacia Editie Speciala 10 aniDacia Editie Speciala 10 ani

Dacia Editie Speciala 10 ani

Editia Limitata Dacia 10 ani a luat nastere dupa ce Grupul Renault a testat piata cu Editia Limitata Logan10 ani si a verificat succesul acesteia. Noile modele insa vor avea niste dotari ceva mai putin pretentioase ca Logan 10 ani. Una din particularitatile de la exterior va fi culoarea oglinzilor, aceeasi ca si la roti, Dark Metal. Iar la interior, finisajele vor fi tot albastre, iar tapiteria va avea nuante Sombre Blue pentru a se asorta cu exteriorul. Un element chiar interesant il prezinta centurile de siguranta: acestea vor fi albastre, o premiera pentru marca romaneasca. Si ca o atingere finala, presurile de la interior vor avea si ele marginile albastre.

Dacia Editie Speciala 10 ani

Pe partea de tehnologie, toate modelele vandute ca si editie limitata vor avea sistemul multimedia Media Nav Evolution care are ecran tactil si comenzi vocale controlate prin intermediul unui buton de pe volan. Toate modelele vor fi echipate din fabrica cu dotarile specifice versiunii Laureate, adica vor avea echipari de varf, cu aer conditionat manual, pilot automat si limitator de viteza, volan imbracat in piele si geamuri electrice.

Daca vorbim despre motorizari si transmisii, acestea insa nu vor avea ceva special ci vor fi cele din oferta marcii romanesti, cu puteri cuprinse intre 75 si 115 cp, pe benzina si motorina. Iar modelul 4x4 Duster va fi oferit exclusiv intr-o varianta cu tractiune integrala.

Dacia Editie Speciala 10 ani

Trebuie sa retinem insa ca Dacia nu a realizat aceste editii limitate pentru piata din Romania. Se vor vinde si in Romania, dar principalele piete ale acestor modele vor fi Franta, Italia, Spania, Germania, Belgia si Marea Britanie. Se pare ca strainii au cam strambat din nas dupa ce au vazut ca romanii s-au putut bucura de Dacia Logan Editie Aniversara 10 ani, masina dotata cu clima automata si semnale in oglinzi, asa ca au cerut si ei niste modele mai speciale. Chiar daca nu vor avea parte de clima digitala, iata ca strainii vor putea cumpara curand o Dacie cu sistem multimedia si ecran tactil, dar si cu o vopsea... albastra.

Dacia va prezenta noua gama de automobile la Geneva, acolo unde la inceputul lunii martie isi va deschide portile Salonul Auto de la Geneva 2015.

Dacia Editie Speciala 10 ani

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze Dacia Editie Speciala 10 ani
mai multe