De toate pentru toti. Cehii de la Skoda pregatesc un nou SUV Coupe bazat pe Kodiaq

De toate pentru toti. Cehii de la Skoda pregatesc un nou SUV Coupe bazat pe Kodiaq
  • Skoda pregateste un nou SUV coupe bazat pe Kodiaq
  • Pentru inceput, acesta va fi disponibil exclusiv pentru piata din China
  • Ulterior ar putea sa ajunga si in Europa
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile a confirmat dezvoltarea unui SUV coupe, derivat din actualul Kodiaq. Pentru inceput, acesta va fi disponibil exclusiv pentru piata din China, dar ar urma sa debuteze apoi si in Europa.

Din cauza ca tot mai multa lume cauta sa-si achizioneze un SUV, majoritatea constructorilor de automobile au lansat un astfel de model, pentru ca mai apoi sa dezvolte mai toate versiunile de caroserie posibile. Asa se face ca au aparut SUV-uri de mici dimensiuni, SUV-uri mijlocii, SUV-uri decapotabile sau SUV-uri Coupe.

Dintre acestia nu puteau lipsi cehii de la Skoda, care cu ceva timp in urma au lansat primul SUV pur-sange din istoria companiei, modelul Kodiaq. Imediat dupa acest eveniment, au aparut informatii potrivit carora constructorul din Mlada Boleslav pregateste un SUV de mici dimensiuni, iar acum a venit confirmarea ca pregateste si un SUV coupe.

Skoda Kodiaq Coupe

Acesta din urma va fi bazat pe Kodiaq si va fi dezvoltat exclusiv pentru piata din China, una extrem de importanta si de atractiva pentru orice mare producator de automobile. Ulterior, aceasta varianta de caroserie ar putea sosi si in Europa, aceasta informatie nefiind nici confirmata dar nici infirmata deocamdata de catre oficialii Skoda.

In ceea ce priveste aspectul exterior, ar urma sa vedem o linie ceva mai plonjata a habitaclului, o parte frontala asemanatoare cu cea a modelului Superb, jante supradimensionate si un interior identic cu cel pe care il vedem in prezent la Kodiaq.

In timp ce versiunea asiatica va fi produsa acolo, Christian Strube, membru in consiliul de conducere si responsabil pentru departamentul de cercetare si dezvoltare din cadrul Skoda, a vorbit putin despre obstacolele pe care trebuie compania sa sa le treaca pentru a le aduce acest model europenilor.

Skoda Kodiaq Coupe

"Ne-ar placea sa avem aceasta masina si in gama europeana. Problema este ca nu avem capacitatea de a produce tot ce vrem sa producem. Ar exista un potential urias pentru aceasta masina. Nu aici este problema. Cred ca ar fi o solutie profitabila. Problema este spatiul din fabricile noastre. Vindem atat de multe masini in acest moment, incat acest nou produs nu ar avea loc."

Aceasta informatie a fost intarita si de seful Skoda, Bernhard Maier, care la randul sau a lasat loc de interpretare in ceea ce priveste prezenta lui Kodiaq Coupe pe Batranul Continent. "Un SUV coupe este un derivat minunat. Ne va ajuta sa facem brandul si mai emotional," a declarat Maier.

Sursa foto: theophiluschin.com

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2016