Design sau practicabilitate? Noul SEAT Leon X-PERIENCE le are pe toate!

Design sau practicabilitate? Noul SEAT Leon X-PERIENCE le are pe toate!
  • SEAT a publicat primele imagini oficiale ale noului Leon X-PERIENCE
  • Modelul vine la pachet impreuna cu tractiune integrala si garda la sol marita
  • Gama de motorizari ofera include numeroase optiuni, cu puteri de pana la 184 CP
Distribuie pe Facebook

Cel mai cochet estate de clasa compacta, noul SEAT Leon ST isi sufleca manecile si 'coboara' in off-road, ajutat fiind de un sistem de tractiune integrala, plus o garda la sol marita cu 15 milimetri.

In timp ce marea majoritatea a producatorilor de automobile cauta sa ofere modele de clasa compacta cu o latura cat mai agresiva, spaniolii de la SEAT s-au decis sa incerce si contrariul tendintelor actuale. Astfel a luat nastere noul Leon X-PERIENCE, un crossover ce are la baza prima generatie a Leon-ului Sport Tourer.

Astfel, faptul ca viitorii cumparatori vor avea la dispozitie unul dintre cele mai cochete design-uri ale segmentului, o pereche de faruri full-LED si motorizari dintre cele mai variate, cu puteri cuprinse intre 110 si 184 CP, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni.

SEAT Leon X-PERIENCESEAT Leon X-PERIENCE

SEAT Leon X-PERIENCE

Mai mult de-atat, cei care vor pune mana pe un exemplar al noului Leon X-PERIENCE, model ce va fi disponibil la vanzare incepand cu toamna acestui an, se vor mai alege si cu o garda la sol marita cu aproximativ 15 milimetri, principala atractie fiind insa reprezentata de departe de sistemul de tractiune integrala ce completeaza fisa cu dotari standard.

Din pacate, informatiile ce tin de pretul de achizitie lipsesc cu desavarsire pentru moment, drept pentru care ne indreptam atentia catre propulsoarele propuse si precizam ca cel de-al treilea membru al familiei de modele SEAT Leon vine la pachet, in versiunea de baza, impreuna cu o unitate turbodiesel de 1.6 litri si 110 cai putere.

Urmatoarea pe lista, motorizarea 1.8 TSI promite un total de 180 CP si 280 Nm, paleta de motoare incheindu-se intr-un final cu propulsorul turbodiesel de doi litri livrat in doua variante de putere, atat cu 150 CP, cat si cu 184 CP. Cei care opteaza pentru cel din urma model se vor putea bucura nu numai de un consum infim de carburant - 4.9 litri la 100 de kilometri, ci si de o acceleratie de la 0 la 100 km/h deloc neglijabila: 7.1 secunde.

Asemeni automobilului aflat la baza, noul SEAT Leon X-PERIENCE se poate lauda cu doua optiuni legate de transmisie, valorile maxime fiind 'impinse' catre cele patru roti fie de o cutie manuala, fie de una automata, cu dublu ambreiaj.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze SEAT Leon X-PERIENCE
mai multe