Doar 65 de norocosi il vor avea. Mercedes isi ia adio de la actualul G-Class cu un SUV de peste 300.000 de euro

Doar 65 de norocosi il vor avea. Mercedes isi ia adio de la actualul G-Class cu un SUV de peste 300.000 de euro
  • Mercedes a lansat o editie speciala bazata pe G65-ul AMG
  • A fost botezata Final Edition
  • Productia va fi limitata la doar 65 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Oficialii Mercedes-Benz au anuntat lansarea unei editii speciale bazate pe cea mai puternica versiune a celebrului SUV G-Class. Productia va fi limitata la doar 65 de exemplare, iar fiecare va costa peste 300.000 de euro.

Constructorul german de automobile este asteptat sa prezinte noua generatie G-Class anul viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Acesta va pastra forma patratoasa care l-a facut celebru insa va propune o serie de imbunatatiri, printre care trecerea la o arhitectura noua, care ii va permite in primul rand sa piarda din greutate.

Pentru ca tranzitia sa fie cat mai lina si cat mai placuta pentru fanii brand-ului, oficialii s-au gandit sa lanseze o noua editie speciala bazata pe G65-ul AMG.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Aceasta a fost denumita Final Edition si ascunde sub capota un propulsor V12 de 6.0 litri, biturbo, capabil de 621 de cai putere si 1.000 Nm cuplu. Uriasul SUV atinge 100 de km/h in doar 5.3 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 230 de km/h. Desigur, transmisia este una automata cu sapte trepte iar tractiunea integrala se va asigura ca nu-i sta nimic in cale.

"Monotonia" exteriorului finisat intr-o nuanta de negru cu aspect lucios este intrerupta de mai multe elemente vopsite in culoarea bronzului. Aceasta este intalnita la nivelul jantelor de 21 de inch, in jurul grilei frontale, in partea de jos a spoiler-ului si nu in ultimul rand pe capacele oglinzilor laterale.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Habitaclul nu putea fi altcumva decat opulent. Scaunele sunt imbracate in piele Nappa neagra cu cusaturi contrastante si model diamantat pe partea mediana, cele din fata sunt incalzite si ventilate, iar fibra de carbon este ca la ea acasa.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, productia noului Mercedes-AMG G65 Final Edition va fi limitata la numai 65 de exemplare, iar fiecare va avea un pret pe masura: 310.233 de euro pe piata din Germania.

Distribuie pe Facebook
mai multe