Era cel mai bine pastrat secret de la Ford. Acum toata lumea a aflat cand se lanseaza noul Shelby GT500

Era cel mai bine pastrat secret de la Ford. Acum toata lumea a aflat cand se lanseaza noul Shelby GT500
  • Noul GT500 va fi mai puternic decat Ford-ul GT
  • Dispune de un propulsor V8 supraalimentat
  • Debuteaza oficial luna viitoare
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford au confirmat cu cateva zile in urma, prin intermediul unui clip video, ca vor lansa un nou Shelby GT500. Acum, dupa ce organizatorii unui salon auto au publicat pe internet o lista cu toate exemplarele expuse, s-a aflat si cand va debuta muscle car-ul de peste 700 de cai.

Actuala generatie Ford Mustang se pregateste sa primeasca o versiune extrem de puternica, care sa poarte celebra emblema Shelby. Este vorba despre GT500, un model confirmat saptamana trecuta prin intermediul unui clip video postat de brand-ul din Dearborn.

Shelby GT350R

Specificatiile tehnice exacte sunt deocamdata un mister, insa mai multe zvonuri sustin ca noul GT500 va dispune de un pachet extrem de interesant. Pe langa elementele aerodinamice exterioare, muscle car-ul va beneficia de un propulsor V8 de 5.2 litri, supraalimentat, care va transmite puntii spate mai bine de 700 de cai putere.

Shelby GT350R

Transmisia se asteapta a fi una automata cu dublu-ambreiaj, iar cu pedala de acceleratie la podea, acul vitezometrului se va opri in dreptul valorii de 344 km/h. Cu alte cuvinte, noul Shelby GT500 va fi chiar mai puternic decat noul GT si ai sai 647 de cai. Desigur, acesta din urma castiga detasat la capitolul masa totala.

Shelby GT350R

In plus, inginerii care au contribuit la dezvoltarea lui sustin ca va fi extrem de capabil atat pe sosea, cat si pe circuit, oferind o manevrabilitate la care rivalii pot doar visa. Din meniu nu lipsesc suspensia adaptiva, franele carbon-ceramice sau o gama de sisteme care se vor asigura ca soferul poate folosi toti cei 7xx de cai.

Shelby GT350R

In ceea ce priveste debutul oficial, cei de la Mustang6G sustin ca noul Shelby GT500 va fi lansat luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Chicago. Membrii forumului au intrat in posesia unui document publicat de organizatorii acestui eveniment, care pozitioneaza GT500-le printre exemplare care urmeaza sa fie expuse.

Shelby GT350R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Shelby GT350R
mai multe