Este oficial. Mercedes anunta lansarea primului S-Class Convertible dupa 40 ani

Este oficial. Mercedes anunta lansarea primului S-Class Convertible dupa 40 ani
  • Mercedes pregateste lansarea primului S-Class Convertible dupa 40 de ani
  • Modelul va avea la baza conceptul S-Class Coupe dezvaluit la Frankfurt 2013
  • Propulsia va fi asigurata de unitati twin-turbo, cu 8 sau 12 cilindri in V
Distribuie pe Facebook

Stiam ca va veni, insa acum este oficial: Thomas Weber, seful departamentului de dezvoltare al Mercedes, a confirmat intr-un interviu acordat recent publicatiei Automotive News ca cea mai noua generatie a limuzinei Mercedes S-Class va fi disponibila la vanzare si intr-o versiune Convertible.

Aproximativ patru decenii. Atat a trecut de cand legendara limuzina Mercedes S-Class nu a mai fost disponibila la vanzare (si) intr-o varianta decapotabila, ultimul astfel de model fiind W111-le oferit vreme de aproximativ zece ani, in perioada 1961 - 1971. Din fericire insa pentru fanii acestui automobil, situatia este pe cale sa se schimbe.

Thomas Weber, seful departamentului de dezvoltare al companiei germane din Stuttgart, a confirmat intr-un interviu acordat recent publicatiei Automotive News ca cea mai noua generatie a limuzinei Mercedes S-Class va fi disponibila la vanzare si intr-o versiune Convertible. Nu, nu vorbim de o versiune de productie a impresionantului concept car Mercedes Ocean Drive prezentat in cursul anului 2007, ci mai degraba de un model ce va avea la baza conceptul S-Class Coupe dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din aceasta toamna.

Drept urmare, noul Mercedes S-Class Convertible este asteptat sa iasa in evidenta printr-un design sofisticat, plafonul retractabil realizat din material textil urmand insa a reprezenta de departe atractia principala. De asemenea, pe langa aspectul sau vizual, automobilul constructorului din Stuttgart va mai impresiona si prin gama de motorizari, viitorii cumparatori urmand a avea la dispozitie unitati twin-turbo dintre cele mai puternice, atat cu 8, cat si cu 12 cilindri in V.

In ceea ce priveste debutul oficial, noul Mercedes S-Class Convertible este asteptat sa soseasca in showroom-uri in cursul lui 2015, la un an distanta de la introducerea pe piata a modelului Mercedes S-Class Coupe.

Distribuie pe Facebook
mai multe