Este OFICIAL. Volkswagen Beetle paraseste scena dupa 7 decenii de activitate cu o editie speciala

  • Volkswagen opreste productia lui Beetle in 2017
  • Decizia a fost confirmata de seful VW America
  • Locul celebrului model va fi luat de versiunea de serie a lui ID Buzz
Distribuie pe Facebook

Zvonurile potrivit carora Volkswagen vrea sa opreasca productia celebrului model Beetle au fost intr-un final confirmate de seful diviziei din Statele Unite ale Americii. "Broscuta" primeste o versiune speciala in ultimul an de activitate.

Cu peste 21.500.000 de exemplare produse de-a lungul a sapte decenii, Volkswagen Beetle este cea mai longeviva masina din istorie. Si daca suntem la capitolul "realizari", este modelul care a pus Volkswagen pe harta mondiala a constructorilor de automobile.

Volkswagen Beetle Final Edition

Desenata de Ferdinand Porsche la ordinul lui Adolf Hitler, care voia o masina ieftina si fiabila pentru poporul german, "Broscuta" si-a depasit rapid conditia si a devenit un adevarat simbol pentru pasionatii auto din intreaga lume.

Volkswagen Beetle Final Edition

Insa in ultimii ani vanzarile au scazut tot mai mult, astfel ca in 2017 seful Volkswagen recunostea ca viitorul acestui model legendar este incert. Recent, un document oficial ajuns in presa dezvaluia ca Beetle va fi disponibil in 2019 in patru niveluri de echipare, dintre care doua editii speciale Final Edition SE si Final Edition SEL.

Volkswagen Beetle Final Edition

Din acel moment s-a stiut ca Volkswagen intentioneaza sa opreasca productia "Broscutei" la sfarsitul acestei generatii. Confirmarea a venit de-abia azi, si nu de la oricine, ci de la seful Volkswagen America.

Volkswagen Beetle Final Edition

"Pierderea Beetle dupa trei generatii si aproape 70 de ani de activitate va starni emotie in randul fanilor devotati Beetle. Va urma un an de evenimente care vor celebra unul dintre cele mai importante modele din istorie, inainte ca productia sa fie incheiata in iulie 2019," a declarat Hinrich J. Woebcken, presedinte si CEO al Volkswagen Group of America.

Volkswagen Beetle Final Edition

Si seful departamentului de cercetare si dezvoltare de la VW a spus acelasi lucru, dar a mai adaugat ca locul lui Beetle in gama Volkswagen ar urma sa fie luat de versiunea de productie a conceptului ID Buzz.

Volkswagen Beetle Final Edition

Dubita a fost lansata in 2017 cu ocazia Salonului Auto de la Detroit si are o autonomie cuprinsa intre 435 si 600 de kilometri cu o singura incarcare. Versiunea de serie urmeaza sa debuteze in 2022, iar modelul va fi complet electric si cu functii autonome.

Volkswagen Beetle Final Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Beetle Final Edition
mai multe