Fiat 500L Pro, o masina dedicata intreprinzatorilor

Fiat 500L Pro, o masina dedicata intreprinzatorilor
  • Productia lui Fiat 500L a fost redusa
  • Fiat 500L este varianta in 5 usi a lui Fiat 500
  • Masina are 2 motorizari disponibile
Distribuie pe Facebook

Fiat 500 este masina cu cel mai mare numar de variante, atat de customizare, cat si de editii speciale lansate de producatorul italian. Ultima nascocire a italienilor este Fiat 500L varianta Pro, de la Professional. O masina urbana dedicata micilor intreprinzatori.

S-au mai gasit producatori care sa faca masini din clasa sub-compacta in diferite variante de caroserie dedicata uzului comercial. Cum ar fi Ford Fiesta Van, varianta carosata a micutei masini de oras. Se pare ca si Fiat a luat aceeasi directie. Cu noul model 500L Pro.

Insa daca te-ai astepta de la o astfel de masina sa fie ceva mai mare la interior, facand loc pentru marfa renuntand la bancheta spate, in cazul masinii italiene te-ai insela. Bancheta este la locul ei, la fel si geamurile care nu sunt inlocuite cu tabla, iar portbagajul nu este vreunul spectaculos.

Fiat 500L Pro

Divizia de la Fiat numita Professional si-a bagat coada si in micul 500L pentru a-i aduce mici modificari in acest scop. De fapt, e vorba de o singura modificare, si anume de a lipi un sticker "Pro". In rest, masina este un Fiat 500L de baza. Probabil insa mai exista si ceva modificari ce nu se vad la prima vedere, cum ar fi mai putine dotari de confort, materiale mai rezistente si suspensii mai zdravene.

Comunicatul de presa oficial spune despre Fiat 500L Pro: "Am deschis comenzile pentru acest model care combina designul italian cu trasaturi specifice realizate de divizia Professional: costuri de intretinere mici, ergonomie excelenta, emisii scazute si un consum de carburant mic, dar si o fiabilitate si robustete la nivel inalt".

Desi se anunta inca un model din lunga si infinita lista a variantelor de Fiat 500, acest L Pro nu pare a se bucura de un succes urias pe viitor. Pentru ca nu ofera nici spatiu si nici rezistenta cautata de cei care vor sa se foloseasca de o masina in afacere.

Chiar si asa, 500L Pro vine in oferta cu doua motorizari: una diesel de 1.3 litri si de 84 cp si un benzinar de 1.4 care produce 94 cp. Pretul masinii incepe de la 10.300 de Euro.

Tu ce zici? Isi are rostul o astfel de masina ?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2013