Ford a lansat cea de-a 8-a generatie a modelului Fiesta

Ford a lansat cea de-a 8-a generatie a modelului Fiesta
  • Ford a lansat noua generatie Fiesta
  • Aceasta vine cu o noua gama de motorizari, mai multe variante de caroserie si noi tehnologii si sisteme de siguranta
  • Noul Ford Fiesta va ajunge in showroom-uri la inceputul verii anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul american a lansat cea mai noua generatie a modelului Fiesta in cadrul evenimentului Go Further, care a avut loc la Koln. Noul Ford Fiesta beneficiaza de o gama noua de motorizari, de mai multe variante de caroserie si de noi tehnologii si sisteme de siguranta.

Dupa o lunga perioada de teasere video si de fotografii spion, Ford a prezentat in premiera mondiala cea de-a 8-a generatie a supermini-ului Fiesta. Aceasta primeste cel mai puternic diesel din istoria modelului, numeroase sisteme de siguranta, 4 versiuni de echipare si un interior cu tehnologie moderna, cu care isi propune sa ameninte pozitia de lider in segment al Volkswagen-ului Golf.

2017 Ford Fiesta

In ceea ce priveste dimensiunile si design-ul exterior, noul Fiesta este mai lung cu 71 de mm si mai lat cu 12 mm decat modelul pe care il inlocuieste. Infatisarea exterioara presupune o evolutie de design si include o noua semnatura luminoasa LED pentru luminile de zi, blocuri optice spate complet redesenate si mai multe optiuni de personalizare.

2017 Ford Fiesta2017 Ford Fiesta

Clientii pot acum comanda masina cu jante de pana la 18 inch, iar paleta de culori disponibile pentru caroserie a fost extinsa prin adaugarea nuantelor Blue Wave si Milano Grigio. In plus, plafonul si capacele oglinzilor pot fi finisate in culori contrastante (alb, negru, Bohay Bay Mint sau Chrome Cooper.)

2017 Ford Fiesta

Posesorii actualului Fiesta au avut un cuvant de spus in dezvoltarea noii generatii, iar constructorul din Dearborn a pus in aplicare sfaturile acestora. Astfel, masina vine cu un habitaclu mai bine antifonat, stergatoarele de parbriz acopera o suprafata cu 13% mai mare, portierele necesita un efort cu 20% mai redus pentru a fi inchise, iar gaura de alimentare a fost optimizata pentru a reduce scurgerile de carburant.

2017 Ford Fiesta

Supermini-ul de la Ford ofera o clapeta de protectie escamotabila pentru usi, care se deplaseaza pe pozitie la deschiderea portierei, impiedicand astfel deterioararea vopselei si a caroseriei, dar si spatiu pentru genunchi cu 16 mm mai mare pentru pasagerii de pe bancheta din spate. Daca tot veni vorba de confortul interior, scaunele au spatare mai subtiri si mai moi, cu sprijin lateral mai bun.

2017 Ford Fiesta

Asa cum spuneam la inceput, noul Fiesta vine cu noi versiuni de echipare pe care nu le gasim pe modelul actual (ST Line, Active si Vignale), dar si cu cele cu care ne-au obisnuit pana acum, Titanium si Trend.

2017 Ford Fiesta2017 Ford Fiesta

Dintre acestea, de departe cele mai interesante sunt Active si Vignale; in timp ce primul propune un look de crossover printr-o garda la sol mai mare, sine de plafon si panouri de protectie suplimentare, cel de-al doilea aduce dotari premium precum jante din aliaj de 18 inch, noi culori de caroserie si un interior cu scaune imbracate in piele, cusaturi contrastante si un design hexagonal.

2017 Ford Fiesta

Lista sistemelor de siguranta este una cuprinzatoare si include un sistem complex de detectare a pietonilor (acum activ si pe timp de noapte), asistent la parcarea perpendiculara cu franare automata in cazul in care detecteaza un obiect in timpul manevrei de parcare, sistem de alerta la iesirea cu spatele dintr-o parcare, faza lunga automata si recunoasterea indicatoarelor rutiere.

2017 Ford Fiesta

Toate acestea se bazeaza pe doua camere video, trei senzori radar si 12 senzori cu ultrasunete care pot monitoriza un camp de 360 de grade in jurul vehiculului si pot scana drumul din fata pe o distanta de pana la 130 de metri.

2017 Ford Fiesta

Cea de-a opta generatie a modelului Fiesta beneficiaza de acelasi sistem multimedia SYNC3 ca si celelalte modele Ford, capabil sa suporte Apple CarPlay si Android Auto. Display-ul central are o dimensiune maxima de 8 inch, dar poate fi comandat si in versiuni mai accesibile, de 6.5 sau de 4.2 inch.

2017 Ford Fiesta

Informatiile computerului de bord sunt acum afisate pe un ecran color de 4.2 inch, amplasat intre cele doua ceasuri de bord. Optional, clientii pot opta pentru un sistem audio de inalta calitate B&O Play, care ofera 10 difuzoare si are o putere totala de 675 W.

2017 Ford Fiesta2017 Ford Fiesta

In ceea ce priveste detaliile tehnice, noul Fiesta propune un sasiu imbunatatit care ofera o aderenta in viraje cu 10% mai mare, multumita sistemului de control electronic al cuplului motor, iar distantele de franare la o viteza de 100 de km/h au fost reduse cu peste 8%. Mai mult decat atat, modelele cu peste 100 de cai putere sunt echipate cu discuri de frana pe puntea spate.

2017 Ford Fiesta

Gama de motorizari include celebrul motor pe benzina de 1.0 litru EcoBoost, disponibil in trei versiuni de putere: 100, 125 si 140 de cai putere, oferite in standard alaturi de o transmisie manuala cu 6 rapoarte. Acestuia i se alatura noua unitate aspirata de 1.1 litri, care ofera 75 sau 80 de cai putere, si care vine impreuna cu o transmisie manuala cu 5 trepte.

2017 Ford Fiesta

Cei care prefera motoarele diesel vor putea alege agregatul de 1.5 litri TDCi cu doua versiuni de putere, 85 si 120 de cai putere. Acesta, dar si cel pe benzina de 1.0 litru Ecoboost, beneficiaza de functia Active Grille Shutter, care promite un consum de combustibil si emisii reduse.

2017 Ford Fiesta2017 Ford Fiesta

Noua generatie a Ford-ului Fiesta va ajunge in showroom-uri la inceputul verii anului viitor, iar preturile oficiale vor fi anuntate in aceeasi perioada.

2017 Ford Fiesta

2017 Ford Fiesta

2017 Ford Fiesta

2017 Ford Fiesta

2017 Ford Fiesta

2017 Ford Fiesta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze 2017 Ford Fiesta
mai multe