Ford introduce pachetul ST-Line pentru Focus si Fiesta

Ford introduce pachetul ST-Line pentru Focus si Fiesta
  • Ford introduce pachetul ST-Line si pentru Focus si Fiesta
  • Printre modificari se numara grila cu model stup, buza pentru bara din fata, aripa spate deasupra haionului, sau diffuser spate
  • Constructorul american se gandeste sa mute divizia europeana EcoSport la Craiova in prima jumatate a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Oficialii Ford au anuntat ca vor introduce pachetele "sportive" ST-Line pentru Focus si Fiesta. Pana la sfarsitul acestui an, inca doua modele vor beneficia de acest pachet, dintre care unul s-ar putea sa fie micutul SUV EcoSport.

Avand la baza hot-hatch-ul Fiesta ST200, pachetul ST-Line vine cu surprize placute, atat vizuale cat si mecanice, pentru fanii modelelor Focus si Fiesta.

Creat pentru clientii care "se bucura de celebrele caracteristici fun-to-drive si de detaliile exterioare ale modelelor performante Ford intr-un pachet interesant si accesibil," ST-Line aduce unele detalii exterioare si interioare care cu siguranta vor pune in evidenta modelele Focus si Fiesta.

Ford Fiesta ST-Line si Ford Focus ST-LineFord Fiesta ST-Line si Ford Focus ST-Line

La exterior, constructorul american propune o grila cu model de stup, fundal inchis pentru luminile de ceata, praguri restilizate, buza pentru bara fata (disponibila doar pentru Fiesta), diffuser spate, sau aripa spate situata deasupra haionului (doar pentru Fiesta).

Exteriorul sportiv este completat de jante pe 16 inch pentru micutul Fiesta, si pe 17 inch pentru fratele mai mare, Focus.

Tema performanta este continuata si la interior, unde inginerii au finisat scaunele cu cusatura rosie, volanul a fost imbracat in piele perforata, nuca schimbatorului a fost redesenata iar insertii metalice au fost aplicate pe partea interioara a pragurilor.

Ford Fiesta ST-Line si Ford Focus ST-LineFord Fiesta ST-Line si Ford Focus ST-Line

Sub capota, Ford aduce pentru Fiesta 4 propulsoare. Recent premiatul motor de 1.0 litru EcoBoost vine cu 3 configuratii de putere pentru micutul model, astfel ca va fi disponibil cu 123 de cai putere si cutie manuala in 5 trepte, 98 de cai cu transmisia in sase trepte PowerShift, si cea mai puternica varianta, de 138 de cai putere si cutia standard manuala in 5 trepte.

Fiesta vine dotat si cu propulsorul diesel de 1.5 litri TDCi, capabil de 93 de cai putere, legat la cutia manuala in 5 trepte.

Fanii Focus-ului se vor bucura de doua motoare EcoBoost pe benzina, cel de 1.0 litru si 123 de cai putere, si cel de 1.5 litri si 180 de cai putere, disponibile ori cu transimisie manuala in 6 rapoarta, ori automata in 6 trepte, ori transmisia PowerShift in 6 trepte.

La fel ca si Fiesta, Focus-ul vine doar cu un propulsor pe motorina, cel de 1.5 litri TDCi si 148 de cai putere, legat ori la cutia manuala in 6 trepte, ori la cea automata.

O veste buna pentru tara noastra, este faptul ca, asa cum spuneam la inceput, Ford se gandeste sa aduca pachetul ST si pentru EcoSport, caruia ii va monta sub capota motorul EcoBoost pe benzina de 138 de cai putere.

Deocamdata, aceasta miscare se dovedeste dificila din cauza logisticii din uzina Ford din India. Pentru a rezolva aceasta problema, constructorul american a declarat ca va muta divizia europeana EcoSport la Craiova in prima jumatate a anului 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2016