Ford prezinta oficial noul Focus ST cu motor turbodiesel

Ford prezinta oficial noul Focus ST cu motor turbodiesel
  • Ford a publicat primele imagini ale noului Focus ST Facelift
  • Modelul va fi disponibil pentru prima oara si cu un motor diesel
  • Clientii pot opta in continuare si pentru unitate 2.0 Ecoboost
Distribuie pe Facebook

Prima versiune diesel din cariera modelului Ford Focus ST ofera un total de 185 CP si 400 Nm dintr-o unitate in patru cilindri, de doi litri. Va fi insa oare indeajuns pentru a "fura" din clientii deja celebrului Volkswagen Golf GTD?

Desi aflata pe piata de numai doi ani, actuala generatie a modelului Focus ST a fost luata deja la imbunatatit de specialistii Ford. Astfel, hot-hatch-ul producatorului de automobile din Detroit iese acum in evidenta printr-o parte frontala vizibil restilizata, alungirea blocurilor optice, cresterea in dimensiuni a prizelor de aer inferioare si accesorizarea capotei motorului cu nervuri reprezentand principalele retusuri realizate de designerii americani.

Mici modificari au fost operate, de asemenea, si la nivelul profilului lateral, respectiv partii posterioare, meniul estetic propus de Ford Focus ST Facelift incheindu-se in cele din urma cu interiorul modern, ce preia numeroase inspiratii de la varianta standard. Inclusiv o buna parte din tehnologiile de ultima ora, precum sistemul de infotainment Ford Sync 2, oferit in compania unui ecran tactil dotat cu o diagonala de pana la 8 inch.

Ford Focus ST Facelift

Ford Focus ST Facelift

In ceea ce priveste aspectul tehnic, versiunea imbunatatita a popularului hot-hatch de clasa compacta se poate lauda atat cu o suspensie revizuita, cat si cu o setare regandita pentru sistemele electronice de control al stabilitatii si distributie a cuplului catre roti. Principala noutate se regaseste insa in compartimentul motor, acolo unde viitorii cumparatori vor putea opta - in premiera - si pentru o motorizare turbodiesel.

O motorizare turbodiesel in patru cilindri, de doi litri, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 185 de cai putere si 400 de Newton-Metri. Drept urmare, primii 100 km/h vor veni dupa aproximativ 8.1 secunde, pe cand viteza maxima va urca pana la 217 kilometri pe ora. Asta in timp ce consumul mediu de carburant si emsiile de dioxid de carbon nu vor depasi valorile de 4.4 litri la 100 km, respectiv 114 grame per kilometru.

Pentru cei care prefera performanta in detrimentrul eficientei, noul Ford Focus ST Facelift este disponibil la vanzare - in continuare, de altfel - si impreuna cu un propulsor turbo pe benzina, de doi litri, 250 de cai putere si 360 de Newton-Metri. In cazul de fata, lista cu specificatii se remarca in special prin cele numai 6.5 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h. Asta nu inseamna neaparat ca viteza maxima de 247 kilometri pe ora va trece complet neobservata.

Versiunea imbunatatita a popularului hot-hatch de clasa compacta va putea fi comandata incepand cu toamna acestui an, livrarile urmand a demara la inceputul anului 2015.

Ford Focus ST Facelift

Ford Focus ST Facelift

Ford Focus ST Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Focus ST Facelift
mai multe