Fostul inginer sef al diviziei BMW M a creat un hot-hatch care rivalizeaza cu Volkswagen Golf GTI. GALERIE FOTO

Fostul inginer sef al diviziei BMW M a creat un hot-hatch care rivalizeaza cu Volkswagen Golf GTI. GALERIE FOTO
  • Hyundai publica primele imagini si detalii ale noului i30 N
  • Modelul sud-coreean ofera un motor 2.0 turbo cu pana la 275 CP
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza 6.4 ori 6.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Doi ani si jumatate mai tarziu de la aducerea inginerului sef al diviziei BMW M, compania Hyundai a lansat pe piata primul sau automobil de clasa compacta si inalta performanta.

Noul i30 N are ca principal concurent actualul Volkswagen Golf GTI si ofera in versiunea de baza o motorizare turbo de doi litri, capabila produca o putere maxima de 250 CP - suficient pentru ca accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora sa se realizeze in numai 6.4 secunde.

Asemeni hot-hatch-ului german si unui alt rival de-al sau, in speta modelul Peugeot 308 GTI, primul automobil de clasa compacta si inalta performanta din istoria companiei Hyundai va fi disponibil la vanzare inclusiv intr-o varianta Performance, de 275 cai putere si 6.1 secunde pana la suta.

Hyundai i30N

Hyundai i30N

In ambele cazuri, fisa tehnica a noului i30 N este completata atat de o cutie manuala cu sase rapoarte, cat si de un sistem de tractiune fata, carora li se alatura o suspensie cu amortizoare ajustabile si cinci moduri diferite de condus, dupa cum urmeaza: Eco, Normal, Sport, N si N Custom.

Primul automobil de clasa compacta si inalta performanta din istoria companiei Hyundai pluseaza in varianta Performance cu jante pe 19 inch si anvelope Pirelli P-Zero, discuri de franare mai mari decat in cazul celor montate pe versiunea de baza, etriere de culoare rosie si diferential electronic.

Din punct de vedere estetic, noul i30 N iese in evidenta in special prin grila supradimensionata a radiatorului, detalii sportive intalnite la nivelul spoilerelor fata / spate si, nu in ultimul rand, prin pragurile laterale proeminente, eleronul pentru plafon sau evacuarea dubla cu tips-uri cromate.

La nivel de interior, primul automobil de clasa compacta si inalta performanta din istoria companiei Hyundai impresioneaza mai ales prin vitezometrul gradat pana la 300 de kilometri pe ora, insa nu vor trece neobservate nici volanul in trei spite sau scaunele fata cu suport lateral marit.

Hyundai i30N

Hyundai i30N

Hyundai i30N

Hyundai i30N

Hyundai i30N

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Hyundai i30N
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2017