Francezii sustin ca au aflat ce motor se va ascunde sub capota noului Megane RS

Francezii sustin ca au aflat ce motor se va ascunde sub capota noului Megane RS
  • Noul Renault Megane RS va debuta cu un motor 1.8 turbo sub capota
  • Automobilul francez va plusa cu o transmisie automata cu dublu ambreiaj
  • Meniul va cuprinde si un sistem de directie integrala, insa nu si 4x4
Distribuie pe Facebook

Tot cu aceasta ocazie descoperim inclusiv data la care cea de-a patra generatie a modelului de inalta performanta din Hexagon va debuta in mod public.

Anul 2017 a inceput cum nu se putea mai bine pentru pasionatii de hot-hatch-uri din intreaga lume, oferta acestui segment fiind completata cu un nou Ford Fiesta ST, de exemplu.

Versiunea de inalta performanta a subcompactei americane nu reprezinta insa singura veste buna, de un tratament similar avand parte si fanii modelelor Audi RS3 sau Honda Civic Type R.

In plus, daca este sa dam crezare unui material aparut recent in revista franceza Auto-Moto, valul premierelor mondiale va continua cu urmatoarea generatie a Megane-ului RS.

Potrivit informatiilor obtinute de publicatia anterior mentionata, noul hot-hatch de la Renault va debuta in mod public cu ocazia Salonului Auto programat sa se desfasoare la Frankfurt intre 14 si 24 septembrie.

Sub capota modelului de inalta performanta din Hexagon vom regasi o unitate turbo cu capacitate cilindrica de 1.8 litri, imprumutata de la proaspat lansatul Alpine A110.

Cu mentiunea ca, spre deosebire de sportiva franceza cu motor central, compacta din Hexagon va fi ceva mai puternica, aceeasi revista franceza Auto-Moto sustinand ca propulsorul in cauza poate duce pana la 325 CP.

Daca vine vorba, in schimb, de cutia de viteze disponibila, exista o mare posibilitate ca viitorul Megane RS sa preia exemplul ultimului Clio RS si sa ofere doar o transmisie cu dublu ambreiaj.

Mai mult de-atat, pentru prima oara in istoria lui, automobilul francez de inalta performanta nu va mai dispune de variante de caroserie, optiunea in numai trei portiere urmand sa disparata complet din peisaj.

La final, reamintim ca noul hot-hatch de la Renault se va bucura si de directie integrala, insa... nu si 4x4, spre dezamagirea celor care sperau ca modelul din Hexagon sa o ia pe acelasi drum ca Ford Focus RS.

Renault Megane RS - Ipoteza design

Renault Megane RS - Ipoteza design

Renault Megane RS - Ipoteza design

Renault Megane RS - Ipoteza design

Renault Megane RS - Ipoteza design

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Renault Megane RS - Ipoteza design
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2017