Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale Opel

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale Opel
In cadrul noului stand de 3.200 m2, D 09 din Hala 8, Opel prezinta in premiera modelul compact Astra GTC coupe, Zafira Tourer, maestrul versatilitatii si noua generatie a furgonului compact Combo. Prin prezentarea noului model electric experimental RAK e, Opel deschide noi capitole in domeniul mobilitatii urbane. Ampera, primul autovehicul electric din Europa adecvat pentru utilizarea zilnica, isi face debutul in Germania, cu putin inaintea lansarii pe piata.
Distribuie pe Facebook
De asemenea, Opel demonstreaza ca inca se poate reduce consumul de carburant al sistemelor de propulsie conventionale, prezentand noi modele ecoFLEX, care sunt printre cele mai eficiente din clasa lor in ceea ce priveste consumul de carburant si emisiile de CO2.

Premiera mondiala a modelului Astra GTC: design atragator si cel mai inalt nivel de precizie in timpul conducerii

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale Opel

Datorita designului uimitor, noul Opel Astra GTC isi etaleaza de la prima vedere caracteristicile privind dinamica de conducere. Datorita sasiului cu tehnologie de ultima ora, care dispune de suspensie fata de inalta performanta HiPerStrut si suspensie spate cu brat Watt, modelul coupe sportiv compact ofera un inalt nivel de precizie in timpul conducerii. Initial au fost disponibile cinci motoare cu puteri intre 74 kW/100 cp si 132 kW/180 cp. In cadrul salonului IAA, Opel va prezenta pentru prima oara motorul 1.7 CDTI ecoFLEX pentru noul Astra GTC, care va fi disponibil in versiunea de putere de 81 kW/110 cp si de 96 kW/130 cp, ambele cu sistem Start/Stop de reducere a consumului de carburant.

Premiera mondiala a modelului Zafira Tourer, maestrul versatilitatii cu functii premium

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale Opel

Noul Zafira Tourer stabileste noi standarde pentru versatilitatea si atmosfera interiorului, datorita sistemului complet reproiectat de scaune Flex7. Acest "lounge pe roti" aduce in segmentul monovolumelor valori specifice modelului Insignia, precum caracteristici premium, tehnologii inovatoare si designul dinamic si sculptural. Sasiul imbunatatit permite abordarea unui stil de conducere relaxat cu un nivel maxim de siguranta si confort. Generatia a doua a camerei Opel Eye sta la baza unei game de sisteme de asistenta inovatoare disponibile pentru Zafira Tourer, inclusiv tempomat adaptiv cu senzori radar.

Premiera mondiala a modelului Combo, solutia inteligenta de transport

Noul Combo este un autoturism-furgon versatil ideal pentru serviciu, familie si petrecerea timpului liber. Este disponibil in variantele cu cinci sau sapte locuri, cu doua versiuni de ampatament si cu caroserie cu geamuri sau tip panel van. Dispunand de un volum de incarcare de pana la 3.800 de litri in versiunea cu ampatament scurt (cu scaunul pasagerului pliat) si de 4.600 de litri in versiunea cu ampatament lung, modelul Combo ofera cele mai mari valori in ambele clase. Inaltimea joasa de incarcare de 54,5 cm si gama de sarcini utile de pana la o tona sunt cele mai bune din clasa sa.

Premiera mondiala a modelului RAK e, autovehiculul experimental atragator pentru mobilitatea electrica a viitorului

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale Opel

Modelul RAK e cu 2 scaune in tandem si cu alimentare pe baterie reprezinta conceptul dinamic al autovehiculului fara emisii si duce mai departe spiritul inovator al marcii Opel in ceea ce priveste sistemele de propulsie alternativa. Datorita designului inovator si modern, autonomiei de 100 km si vitezei maxime de 120 km/h, autovehiculul electric urban fara emisii arata bine chiar si pe autostrada. Conceptul revolutionar depaseste cu mult orice vehicul conventional. Condusul pe o distanta de 100 km ar costa doar 1 euro. RAK e urmareste sa faca din condusul electric o alternativa disponibila si clientilor mai tineri, permitand conducerea de la 16 ani.

Premiera Ampera in Germania: autovehiculul electric se indreapta spre lansarea de piata

Ampera este primul autovehicul electric al unui producator european care permite mobilitatea "oriunde si oricand" si va fi disponibil la dealeri la sfarsitul anului, in primele tari europene in care va fi introdus. Bateria litiu-ion de 16 kWh alimenteaza sistemul de propulsie electrica de 111 kW/150 cp. In functie de stilul de conducere, teren si temperatura, motorul electric dispune de o autonomie intre 40 si 80 km fara emisii, suficient pentru majoritatea calatoriilor zilnice in Europa. In cazul deplasarilor mai lungi, motorul pe benzina va avea rol de generator pentru a continua alimentarea electrica a autovehiculului. Acesta ofera o autonomie de peste 500 km, fara a fi nevoie de opriri la o statie de alimentare.

Eficienta: noi modele ecoFLEX lansate la IAA

In cadrul salonului IAA, Opel va prezenta in premiera publicului noi modele ecoFLEX, printre cele mai eficiente din clasa lor in ceea ce priveste consumul de carburant si emisiile de CO2 : Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia in varianta cu motor cu benzina 1.4 turbo (134 g/km CO2) si Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2), precum si variantele ecoFLEX ale modelelor Astra GTC si Zafira Tourer, prezentate in premiera. Cel mai eficient model privind consumul de carburant, Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, care are emisii de CO2 de doar 94 g/km, disponibil inca din primavara, va fi prezent, de asemenea, la standul Opel din cadrul IAA.

O mare parte din cele peste 60 de variante ecoFLEX sunt disponibile cu tehnologie Start/Stop, care contribuie la scaderea impactului asupra mediului. Pana in primavara anului 2012, sistemul Start/Stop, dezvoltat de catre Opel, va fi disponibil in 34 de combinatii de autovehicul-motor.

Gama Opel model 2012 la IAA: plus de eficienta si confort

Modificarile au avut drept rezultat un consum redus de carburant, precum si noi variante de modele si echipare.


Sistemul Start/Stop este disponibil acum si pentru modelele Opel Corsa cu motoare pe benzina. In cazul modelelor de 1,2 litri si 1,4 litri, sistemul reduce consumul in medie cu 0,4 litri/100 km si poate scadea emisiile la 119 g/km.


Noul model de varf din gama Corsa, Corsa OPC Nurburgring Edition cu motor 1.6 turbo, ofera putere sporita (155 kW/210 cp spre deosebire de 141 kW/192 cp) si cuplu mai mare (cu supraalimentare genereaza 280 Nm fata de 266 Nm) fata de versiunea obisnuita Corsa OPC.


Opel Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop consuma in ciclu combinat in medie cu 0,4 litri mai putin, ajungand la 4,1 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 au fost reduse la 109 g/km, una dintre cele mai bune valori din clasa sa.


Opel Astra ecoFLEX este exemplul ideal de consum redus pe care il poate oferi tehnologia ecoFLEX impreuna cu sistemul Start/Stop. Datorita emisiilor de CO2 de doar 99 g/km (3,7 litri de carburant diesel per 100 km), acesta este cel mai ecologic si economic model Astra din toate timpurile, dezvoltand totusi o putere impresionanta de 96 kW/130 cp.


Opel Insignia model 2012 dispune de o gama extinsa si optimizata de motorizari, care cuprinde opt motoare pe benzina si trei motoare diesel. Puterea motoarelor pe benzina este cuprinsa intre 85 kW/115 cp si 239 kW/325 cp, iar in variantele CDTI turbo diesel intre 81 kW/110 cp si 118 kW/160 cp. Modelul 1.4 turbo ecoFLEX este cel mai recent din gama, iar in aceasta varianta de motorizare Insignia este cel mai economic autovehicul pe benzina din intreaga clasa a modelelor de dimensiuni medii, cu un consum de 5,7 litri per 100 km.

Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX cu o putere de 118 kW/160 cp si sistem Start/Stop consuma doar 4,3 litri de carburant diesel per 100 km si emite doar 115 g de CO2/km. Modelul de varf Opel cu motor turbo de doi litri, injectie directa si tractiune integrala adaptiva dezvolta o putere de 184 kW/250 cp. Nivelul avansat de echipare include si sisteme infotainment si tapiterie din piele Nappa premium "Indian Night".

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Frankfurt 2011: Patru premiere mondiale Opel
mai multe