Gama Citroen C-line va avea preturi mai mici decat modelele actuale

Gama Citroen C-line va avea preturi mai mici decat modelele actuale
  • Noua gama Citroen C-line va fi lansata pe piata in cursul anului viitor
  • Primul model se va numi C4 Cactus si va debuta la Geneva Motor Show
  • Noile modele ar putea fi mai ieftine decat cele pe care le inlocuiesc
Distribuie pe Facebook

Citroen vrea sa isi diferentieze si mai mult propriile game, DS si C-line, cea din urma fiind bazata pe modele cu preturi accesibile. Potrivit lui Pierre Montferrini, seful liniei de productie a gamei C-line, noile masini pot avea un pret mai mic chiar si wdecat modelele pe care le vor inlocui.

Noua linie C-line a francezilor de la Citroen se va axa atat pe stil, cat si pe simplitate si valoare, putam fi considerata "intocmai ca Ikea pentru masini", a declarat Montferrini, citat de britanicii de la Auto Express.

Abordarea francezilor este exprimata cel mai bine de conceptul Cactus, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Mai mult, Citroen a decis sa transforme conceptul in model de serie, ceea ce inseamna un rival pentru Dacia Duster. Montferrini a confirmat ca noul model se va numi C4 Cactus si va fi prezentat la Geneva, in 2014. Comparativ cu versiunea de la Frankfurt, modelul de serie va avea ferestre si usi normale, insa va pastra si o serie de particularitati ale conceptului, cum ar fi pilonul C suspendat sau scaunele frontale unite de tip bancheta.

Montferrini a mai dezvaluit ca Citroen este in cautarea unui SUV bazat pe platforma lui C3, care sa rivalizeze cu Peugeot 2008 si Renault Captur. Acesta ar putea la fel de bine sa poarte sigla Cactus: "Putem avea un cross-hatch in gama, de ce nu?", a spus seful diviziei C-line, citat de Auto Express.

Noua generatie Citroen C1, surprinsa deja in teste, este pregatita sa ajunga in showroom-uri de anul viitor. Aceastas nu va beneficia de elemente provenind de la conceptul Cactus, insa viitorul C5 va fi construit cu aceasta noua filozofie in minte, a explicat Montferrini.

Oficialul a mai confirmat ca nu se pregateste inca nici un inlocuitor pentru modelul C6, in timp ce noua gama C-line se va concentra pe motoare de capacitate mai mica si pe eficienta: "Nu vom merge mai mult decat C5, un inlocuitor pentru actualul C6 fiind sarcina gamei DS. Cine isi doreste o masina cu un motor mai mare va trebui sa cumpere un model in afara gamei C-line", a mai declarat Montferrini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2013