Graba strica oare treaba? Japonezii de la Mazda au anuntat deja planurile pentru viitoarea MX-5

Graba strica oare treaba? Japonezii de la Mazda au anuntat deja planurile pentru viitoarea MX-5
  • Niponii se grabesc deja sa planuiasca viitoarea generatie a MX-5-ului
  • Viitorul roadster va fi mai usor datorita folosirii fibrei de carbon
  • MX-5-ul va fi deasemenea propulsat de un motor mai mic, cel mai probabil in 3 cilindri
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a fost lansata doar anul trecut, niponii de la Mazda se grabesc sa dezvaluie planurile pentru viitoarea generatie a celui mai cunoscut roadster, modelul MX-5, care se va lansa dupa 2021.

De obicei dupa ce lanseaza un nou model, constructorii auto asteapta putin sa vada cum se descurca masina in cauza, strang informatii, iar mai apoi incep sa planuiasca viitoarea generatie.

Japonezii de la Mazda se pare ca se abat de la aceasta regula nescrisa, sau or fi strans toate informatiile necesare in doar un an de cand au lansat generatia actuala a MX-5-ului. Acestia s-au grabit deja sa anunte schimbarile pe care le vor face la urmatorul roadster.

Mazda MX-5 nu a fost niciodata recunoscuta pentru motorul sau mare sau pentru spatiul enorm pe care ti-l ofera in interior, ci a fost recunoscuta pur si simplu ca una dintre cele mai bune masini sport datorita senzatiei pe care i-o da soferului. Micuta masina nu se teme sa se ia de gat pe circuit cu "baietii mai mari", deoarece are o manevrabilitate si un echilibru de care putine masini mici dau dovada. Si pe deasupra, mai arata si bine.

Ei, pentru viitoarea generatie, niponii le pregatesc fanilor un MX-5 mai usor, propulsat de motoare mai mici. Greutatea mai mica va fi atinsa prin folosirea unui nou tip de fibra de carbon, dezvoltat de inginerii de la Mazda, care pe deasupra presupune si costuri mai reduse.

Acest material va fi folosit la caroseria viitorului roadster, dar si la diferite componente care va reduce substantial greutatea masinii

Nobuhiro Yamamoto, manager de program pentru Mazda MX-5 a declarat ca "Dimensiunile sunt foarte importante, dar in viitor materialele usoare vor fi foarte importante si vor fi utilizate pe aceasta masina. In prezent, fibra de carbon este foarte scumpa, dar avem in dezvoltare o fibra de carbon accesibila, asa ca MX-5 va fi mai usoara in viitor."

Nu doar ca viitorul roadster va fi pus la dieta, dar va fi propulsat si de motoare mai mici, care vor oferi totusi performante similare cu cele prezente pe actualul model. Desi inca nu se cunosc prea multe detalii despre propulsoare, cel mai probabil va fi ales unul in trei cilindri, natural aspirat sau turbo, este inca incert.

Daca va pregatiti deja sa va vindeti actualul MX-5 pentru a face loc pentru urmatorul, trebuie sa va spunem sa mai asteptati vreo cativa ani, deoarece viitorul roadster va sosi cel mai devreme in 2021, insa nu este exclusa o amanare pana in 2023.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2016