Hyundai i30 'arunca' un 1.6 turbo de 186 CP in batalia cu VW Golf

Hyundai i30 'arunca' un 1.6 turbo de 186 CP in batalia cu VW Golf
  • Hyundai prezinta oficial versiunea imbunatatita a hatchback-ului i30
  • Automobilul sud-coreean propune o grila hexagonala si alte modificari vizuale
  • Gama de motorizari dispune, mai nou, si de o unitate turbo de 1.6 litri si 186 CP
Distribuie pe Facebook

Desi are mai putin de trei ani de cand se afla pe piata, actuala generatie a modelului Hyundai i30 s-a trezit "peste noapte" cu un facelift surprinzator. Printre vestile bune sosite odata cu acesta se numara si un propulsor turbo, de 1.6 litri si 186 CP.

Principalul rival asiatic al etalonului Volkswagen Golf, modelul i30 de la Hyundai s-a innoit pentru acest sfarsit de an. Dovada sta grila supradimensionata caracteristica partii frontale, ce vine acum la pachet alaturi de un design hexagonal, respectiv cele trei nuante aditionale ale caroseriei - Polar White, Orange Caramel, respectiv Jet Black.

Sud-coreenii par sa fi sarit peste operatiunea de modificare a interiorului, versiunea imbunatatita a hatchback-ului construit inclusiv pe Batranul Continent bucurandu-si in schimb clientii cu o varianta Turbo. O varianta Turbo cu motor de 1.6 litri, 186 CP si 265 Nm, ce are nevoie de opt secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, mai exact.

Hyundai i30 FaceliftHyundai i30 Facelift

Hyundai i30 Facelift

Pe langa cifrele si numerele deloc neglijabile, noua optiune de echipare a modelului Hyundai i30 Facelift se mai poate lauda si cu o serie de accesorii sinonime cu sportivitatea absoluta, prizele uriase din dotarea spoilerului fata si difuzorul proeminent cu care se termina spoilerul spate fiind cele mai elocvente detalii in acest sens. Alaturi de evacuarea dubla si jantele din aliaj pe 18 inch, bineinteles.

In ceea ce priveste departamentul interior, aceeasi varianta Turbo intalnita in oferta versiunii imbunatatite a hatchback-ului sud-coreean propune inclusiv ceasuri de bord restilizate si scaune cu suport lateral marit. Asta in cazul in care insertiile contrastante de rosu intalnite la nivelul volanului in patru spite si schimbatorului de viteze - printre altele - nu erau indeajuns pentru a-ti indeplini visele.

Pentru cei care pun accentul mai degraba pe eficienta decat performanta, este bine de stiut ca noul Hyundai i30 Facelift dispune si de un propulsor turbodiesel, de 1.6 litri si 110 sau 136 CP, cuplat fie la o transmisie manuala in sase rapoarte, fie la o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj. In functie de alegerea facuta, consumul de carburant variaza intre 3.6 su 4.4 litri la 100 kilometri.

Gama de motorizari caracteristica versiunii imbunatatite a hatchback-ului sud-coreean se incheie, intr-un final, cu cele doua unitati aspirate pe benzina, de 1.4 litri si 100 CP, respectiv 1.6 litri si 120 de cai putere.

Hyundai i30 Facelift

Hyundai i30 Facelift

Hyundai i30 Facelift

Hyundai i30 Facelift

Hyundai i30 Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Hyundai i30 Facelift
mai multe