I se va spune si Lexus-ul saracului. Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP. Cum arata in realitate

I se va spune si Lexus-ul saracului. Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP. Cum arata in realitate
  • I se va spune si Lexus-ul saracului
  • Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Programat sa isi faca aparitia pe strazi si in showroom-uri - la vanzare, incepand de anul viitor, respectivul automobil masoara doar 4.19 metri in lungime, pe cand ampatamentul nu depaseste 2.580 de milimetri.

Dezvelit oficial cu numai trei saptamani in urma, chiar in primele zile ale acestei luni, noul Lexus LBX a reusit sa starneasca nenumarate controverse. Explicatia? Cel mai mic model din istoria celebrei companii nipone de lux, autoturismul mentionat anterior are la baza o versiune modificata a platformei GA-B, arhitectura folosita si de actuala generatie a familiei Yaris.

Astfel, de la populara citadina din gama Toyota a fost imprumutat, mai mult ori mai putin surprinzator, si sistemul de propulsie, viitorii cumparatori avand la dispozitie exclusiv un ansamblu hibrid care combina o unitate aspirata cu trei cilindri, plus o capacitate de 1.5 litri - pe benzina, cu un motor electric, astfel rezultand un total de 136 de cai, putere livrata rotilor prin intermediul unei cutii cu variatie continua, asa cum se mentioneaza in comunicatul oferit, de curand, presei de specialitate.

Caracterizat atat de o lungime de 4.19 metri, cat si de un ampatament de 2.580 de milimetri, meniul in cauza se va traduce, in ceea ce priveste performantele, printr-un 0-100 km/h intr-un timp neglijabil, de 9.2 secunde. Cat despre valoarea specifica vitezei de top, aceasta nu reprezinta decat un mare mister. O alta necunoscuta de proportii constand in consumul mediu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2023