In onoarea unui zeu al volanului. McLaren lanseaza un nou hypercar si-l denumeste Senna

In onoarea unui zeu al volanului. McLaren lanseaza un nou hypercar si-l denumeste Senna
  • McLaren a lansat un nou hypercar
  • A fost denumit dupa celebrul pilot de Formula 1
  • Productia este limitata la 500 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile tocmai a lansat un nou hypercar, pe care l-a denumit Senna. Productia este limitata la 500 de exemplare, care au fost deja vandute, iar debutul oficial va avea loc in martie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Ayrton Senna da Silva a fost unul dintre cei mai buni, daca nu chiar cel mai bun pilot care a concurat vreodata in Campionatul Mondial de Formula 1. Brazilianul a inceput de jos, de la o echipa destul de obscura (Toleman) si s-a luptat cu cei mai buni piloti ai vremii.

McLaren Senna

A ajuns apoi la Lotus, iar mai apoi la McLaren Honda, alaturi de francezul Alain Prost. Aici se poate spune ca a facut istorie cu cele trei titluri mondiale adjudecate in 1988, 1990 si 1991, dar si cu rivalitatea uneori impinsa peste limite cu pilotul francez. Senna a plecat mai apoi la Williams si si-a gasit sfarsitul in 1994, in "infamul" viraj Tamburello al circuitului Imola (Marele Premiu de Formula 1 al statului San Marino).

McLaren Senna

Insa perioada petrecuta la McLaren ramane de referinta, iar in cinstea acestui zeu al volanului, constructorul britanic de automobile a lansat acum un nou hypercar. Denumit Senna, acesta este de fapt o masina de competitie ascunsa sub caroseria unei masini de strada (poate circula pe drumurile publice).

McLaren Senna

Pentru a fi de neinvins pe circuit, inginerii au cautat sa obtina o aerodinamica extrema, iar acest lucru se poate observa din design-ul masinii. Toata caroseria este impanzita de elemente aerodinamice, de la buza fata sau aripa spate supradimensionata, pana la difuzorul de aer dublu. Singurele parti pe care chiar nu le putem intelege sunt acele geamuri incorporate in usi.

McLaren Senna

Mai departe, noul McLaren Senna are un interior destul de minimalist, in care fibra de carbon este la loc de cinste. Scaunele sunt special dezvoltate pentru fiecare sofer, iar cateva echipamente "premium" inclusiv sistemul de infotainment, camera de marsarier, sistemul audio sau instrumentarul de bord pliabil, isi fac cumva loc printre dotarile standard.

McLaren Senna

Departamentul tehnic este cel cu adevarat impresionant. Aici regasim franele uriase cu discuri carbon ceramice, a caror confectionare dureaza sapte luni, o masa totala de 1.198 de kilograme si un propulsor V8 biturbo de 4.0 litri, imprumutat de la 720S. Insa unitatea a fost imbunatatita, astfel ca acum dezvolta 800 de cai putere si 800 Nm cuplu.

McLaren Senna

Din pacate, performantele nu au fost inca facute publice, insa avand in vedere aceste cifre impresionante si faptul ca in dezvoltarea masinii s-a implicat si nepotul regretatului Senna, noul hypercar al englezilor ar trebui sa fie un rival de temut.

McLaren Senna

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, productia este limitata la 500 de unitati, insa toate au fost vandute deja. Pretul fiecarui exemplar este de 750.000 de lire sterline, iar asamblarea va incepe spre finalul lui 2018. Debutul oficial va avea loc in martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

McLaren Senna

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze McLaren Senna
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Decembrie 2017