Iti prezentam cel mai puternic M3 din istorie: noul CS are 460 de cai si face suta in 3.9 secunde

Iti prezentam cel mai puternic M3 din istorie: noul CS are 460 de cai si face suta in 3.9 secunde
  • BMW a lansat noul M3 CS
  • Este cel mai puternic M3 din istoria brand-ului
  • Are 460 de cai putere si face suta in 3.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a lansat intr-un final noul M3 CS. Privit ca fiind cel mai puternic M3 din istoria brand-ului, acesta beneficiaza de 460 de cai putere si atinge 100 de kilometri pe ora in doar 3.9 secunde.

Impulsionati de succesul M4-ului CS, oficialii BMW au decis ca si sedan-ul de performanta M3 are nevoie de o versiune mai puternica si mai usoara. Asadar, dupa luni de zile in care l-am vazut acoperit de camuflaj, a venit acum momentul sa facem cunostinta cu noul M3 CS, cel mai puternic si rapid M3 (de serie) din istorie.

BMW M3 CS

Daca tot am inceput sa vorbim despre performante, atunci vom incepe cu acestea si vom spune ca sub capota noului sedan de performanta se regaseste un propulsor de 3.0 litri TwinPower Turbo, capabil de 460 de cai putere si 600 Nm cuplu.

BMW M3 CS

Inginerii au pus M3-ul la cura de slabire, astfel ca dupa o scadere a masei totale cu 49 de kilograme, masina atinge 100 de km/h in doar 3.9 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 280 de km/h. Toate aceste performante sunt atinse si datorita transmisiei automate cu sapte trept si dublu-ambreiaj, dar si diferentialului electronic cu alunecare limitata Active M.

BMW M3 CS

Tot in cadrul departamentului tehnic regasim si un sistem de evacuare mai performant, cu patru iesiri. Asa cum era de asteptat, acesta isi schimba tonalitatea cu ajutorul unor clapete, controlate la randul lor de cele trei moduri de condus (Comfort, Sport sau Sport+).

BMW M3 CS

Toate aceste modificari sunt sustinute de cateva imbunatatiri estetice, care accentueaza si mai mult caracterul agresiv al BMW-ului M3. Avem asadar o parte frontala usor redesenata cu prize de aer mai mari, o capota stilizata, mai multe elemente aerodinamice din fibra de carbon, blocuri de lumini cu LED, sau un set de jante forjate, extrem de usoare, inspirate din cele folosite de M4-le din DTM.

BMW M3 CS

Aceeasi tema sportiva este continuata si la interior, acolo unde majoritatea elementelor, inclusiv noile scaune sport, sunt imbracate intr-o combinatie de piele neagra sau Silverstone si Alcantara. Noul volan M este deasemenea imbracat in acelasi material intalnit tot mai des la masinile sport.

BMW M3 CS

Constructorul bavarez de automobile nu a publicat lista de preturi, insa a tinut sa precizeze ca productia va fi limitata la 1.200 de exemplare si ca primele comenzi vor putea fi plasate incepand cu ianuarie 2018.

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze BMW M3 CS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2017