Jaguar le rade in fata nemtilor: britanicii au lansat un rival pentru Tesla inaintea Audi, BMW si Mercedes. POZE REALE

Jaguar le rade in fata nemtilor: britanicii au lansat un rival pentru Tesla inaintea Audi, BMW si Mercedes. POZE REALE
  • Jaguar a lansat la Geneva primul model electric din istoria companiei
  • Noul I-PACE ofera doua motoare si o baterie cu capacitatea de 90kWh
  • Automobilul va parcurge pana la 480 de kilometri cu un singur plin
Distribuie pe Facebook

Organizata in perioada 8 - 18 martie 2018, editia cu numarul 88 a evenimentului Geneva International Motor Show marcheaza debutul primului automobil complet electric din istoria Jaguar.

In timp ce oficialii marillor producatori germani continua sa promita marea cu sarea, Jaguar profita de Salonul Auto ce se desfasoara zilele acestea la Geneva pentru a prezenta in fata publicului larg primul automobil complet electric din istoria de peste opt decenii a companiei.

Este vorba despre versiunea de productie a conceptului I-PACE, care va ajunge in showroom-uri alaturi de doua motoare si o baterie cu capacitatea de 90kWh - caracteristici suficiente atat pentru un 0 - 100 km/h in 4.8 secunde, cat si pentru o autonomie de pana la 480 de kilometri.

Jaguar I-PACE - Poze de la Geneva

De altfel, dupa cum dezvaluiam si la inceputul acestei luni, alimentarea primului automobil complet electric din istoria companiei Jaguar pana la un procentaj de 80% se face in doar 40 de minute atunci cand este folosit un incarcator rapid de 100kW, potrivit oficialilor britanici.

Acum, daca lasam in urma partea tehnica - nu inainte insa de a aduce din nou in discutie si arhitectura din aluminiu a masinii, despre versiunea de productie a conceptului I-Pace se poate spune ca, din punct de vedere estetic, aduce destul de mult cu un crossover coupe, gen BMW X4.

La interior, panoul de bord ne aduce aminte de modelul Range Rover Velar, nu atat prin prisma design-ului propriu-zis, cat datorita celor doua display-uri tactile de la nivelul plansei de bord, care inlocuiesc nevoia instalarii unor butoane fizice pentru accesarea comenzilor climatizarii, de exemplu.

Primul adversar serios pentru produsele Tesla, versiunea de productie a conceptului Jaguar I-Pace poate fi deja comandata, preturile pentru Marea Britanie pornind de la 63.495 de lire sterline. Clientii au la dispozitie trei versiuni de echipare - S, SE si HSE, plus o varianta First Edition.

Jaguar I-PACE - Poze de la Geneva

Jaguar I-PACE - Poze de la Geneva

Jaguar I-PACE - Poze de la Geneva

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Jaguar I-PACE - Poze de la Geneva
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Martie 2018