Jaguar pregateste un rival pentru S Coupe. Cand va fi lansat noul XJ Coupe

Jaguar pregateste un rival pentru S Coupe. Cand va fi lansat noul XJ Coupe
  • Jaguar pregateste un rival pentru Mercedes S-Class Coupe
  • Modelul va fi comercializat sub denumirea de XJ Coupe
  • Propulsia va fi asigurata de motoare supraalimentate V6 si V8
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ doua decenii de existenta si excelenta, faimosul Jaguar XK se pregateste sa-si ia ramas bun de la industria auto. Conform primelor informatii, modelul sport al britanicilor va fi inlocuit cu un GT mult mai luxos si rafinat, capabil sa concureze de la egal la egal cu noul Mercedes S-Class Coupe.

Chiar daca ar putea parea o gluma la prima vedere, situatia este cat se poate de clara si trebuie sa o recunoastem: Jaguar se descurca mult mai bine in prezent, sub aripa protectoare a indienilor de la Tata Motors, decat in perioada in care se afla sub patronajul americanilor de la Ford. Si nu o spunem doar noi, acest lucru poate fi observat imediat si de indata ce aruncam o privire asupra gamei actuale de modele, respectiv planurilor de viitor ale constructorului britanic.

Asadar, dupa ce am aflat in mod oficial ca lucreaza din greu la dezvoltarea unui rival pentru Audi A4 si BMW Seria 3, o serie de zvonuri anunta ca inginerii de la Jaguar pregatesc si un concurent pentru S-Class Coupe sau Continental GT. Conform informatiilor disponibile la acest moment, automobilul cu pricina va fi construit pe o versiunea alungita a platformei de F-Type si va fi comercializat sub denumirea de XJ Coupe.

Jaguar XJ Coupe - Ipoteze de design

De asemenea, viitorul Grand Tourer se va bucura de o configuratie interioara de tip 2+2, in timp ce propulsia sa ar putea fi asigurata de motoare pe benzina cu supraalimentare si sase sau opt cilindri in V. In plus, spre deosebire de rivalii sai de la Bentley, respectiv Mercedes, modelul Jaguar XJ Coupe este asteptat sa fie disponibil la vanzare si impreuna cu o motorizare diesel in sase cilindri, insa ramane de vazut daca acest zvon se va transforma sau nu in realitate.

In ceea ce priveste debutul oficial, detaliile cu privire la acest aspect lipsesc momentan cu desavarsire. Totusi, daca tinem cont ca britanicii sunt ocupati in prezent atat cu lansarea unui rival pentru Audi A4 si BMW Seria 3, cat si cu dezvoltarea unei versiuni de productie a SUV-ului C-X17 Concept, concluzia este destul de clara: viitorul Grand Tourer din Coventry nu va sosi cel mai probabil mai devreme de 2017.

Jaguar XJ Coupe - Ipoteze de design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2014