L-au anuntat demult, iar acum se pregatesc sa-l lanseze. Cand facem cunostinta cu noul Volkswagen T-Roc

L-au anuntat demult, iar acum se pregatesc sa-l lanseze. Cand facem cunostinta cu noul Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen se pregateste de lansarea noului T-Roc
  • Acesta se inspira din conceptul prezentat in urma cu trei ani
  • Gama de motorizari o preia de la Golf si Polo
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile se pregateste de lansarea noului T-Roc. Acesta se va situa in gama sub Tiguan si va ajunge pe linia de asamblare imediat dupa debutul oficial.

Volkswagen prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2014 conceptul T-Roc. Chiar daca atunci oficialii sustineau ca acesta, sau un model asemanator cu el, nu va intra niciodata in productie, trecerea anilor i-a facut sa se razgandeasca.

In urma cu ceva timp apareau primele informatii despre o viitoare versiune de serie, ca mai apoi brand-ul german sa confirme numele T-Roc si asemanarile pe care le va avea cu conceptul lansat in urma cu trei ani.

Acum, cu ocazia publicarii unui teaser video, noul SUV reapare in lumina reflectoarelor. Acesta dezvaluie o serie de informatii cu privire la design-ul viitorului model care va fi dezvoltat pe platforma MQB, la fel ca si Tiguan si Golf, si va avea o lungime de 4.178 de milimetri.

Detaliile tehnice sunt foarte putine deocamdata, insa unele voci sustin ca gama de motorizari o va imparti cu modelele Golf si Polo. Alaturi de unitatile conventionale vom regasi ulterior si unele agregate mai prietenoase cu mediul, precum plug-in hybrid sau chiar unul 100% electric. Totodata, SUV-ul va propune si cateva versiuni care sa foloseasca un sistem micro-hibrid.

Sa nu uitam ca inca de la inceput conceptul punea accentul pe agresivitate si sportivitate, asa ca nu este exclus ca versiunea de serie sa beneficieze si de o varianta de performanta R.

Constructorul german de automobile este asteptat sa prezinte oficial noul T-Roc pe 23 august, cel mai probabil in cadrul unui eveniment privat. SUV-ul va intra pe linia de asamblare imediat dupa acest moment, iar debutul international ar urma sa aiba loc cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe