L-au pus alaturi de primul GTI din istorie. Asa ne anunta Volkswagen ca s-a nascut un nou Up! GTI

L-au pus alaturi de primul GTI din istorie. Asa ne anunta Volkswagen ca s-a nascut un nou Up! GTI
  • Volkswagen prezinta noul Up! GTI
  • Nemtii au publicat primele imagini oficiale
  • Acesta va intra in productie in 2018
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat prima imagine oficiala cu noul Up! GTI. Versiunea de performanta a citadinei este prezentata deocamdata ca si concept, insa va fi lansata pe piata ca model de serie in 2018.

Volkswagen nu a mai stat pe ganduri si la numai cateva zile de la anuntarea unui nou Up! GTI, internetul a fost luat cu asalt de primele imagine oficiala a citadinei. Aceasta se alatura astfel celorlalte modele care au primit tratamentul diviziei de performanta, Polo si Golf.

Volkswagen Up! GTI

Asa cum era de asteptat, mini-masina nemtilor beneficiaza de mai multe elemente clasice ale unui GTI, printre care o bara frontala cu prize suplimentare de aer, o grila a radiatorului cu celebra dunga orizontala rosie si emblema GTI, vizibila deasemenea si pe partea inferioara a portierelor, un set de jante de 17 inch, si un spoiler spate usor redesenat.

Volkswagen Up! GTI

Sub capota avem un propulsor cu trei cilindri TSI, de 1.0 litru, care dezvolta 115 cai putere si 230 Nm cuplu. Nu este mult dupa standardele hot-hatch-urilor din ziua de azi, insa avand in vedere greutatea de numai 997 de kilograme a Up-ului, este suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 8.8 secunde, si pentru o viteza maxima de 197 de km/h.

Tractiunea este pe puntea fata iar puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte. Suspensiile MacPherson vor asigura o manevrabilitate dinamica, iar garda la sol este cu 15 milimetri mai coborata decat a versiunii standard.

Volkswagen Up! GTI

Noul Volkswagen Up! GTI va primi o versiune de serie in 2018, iar alaturi de aceasta prima imagine oficiala, constructorul din Wolfsburg a publicat si un video in care citadina de performanta se intrece cu primul GTI din istorie.

Distribuie pe Facebook
mai multe